YOUCAmbassadeurs vertrekken op inleefreis

Onze YOUCA-ambassadeurs vertrekken binnenkort naar Senegal. Daar bezoeken ze de genderrechtvaardigheidsprojecten van Plan International. Lees hier over hun dromen, hopen, angsten en verwachtingen en volg hun avontuur.

Jojuca

Nog even en ik ga naar Senegal. Als je mij begin 2023 had gevraagd wat mijn reisplannen waren, had ik nooit gedacht te kunnen zeggen ‘Ik ga naar Senegal’. Toen ik het nieuws hoorde dat ik gekozen was als ambassadeur stopte mijn hart. Hoe konden ze mij kiezen? Ga ik dan deze zomer naar Senegal? Het jaar gaat verder en ik was bezig met school en eindexamens, maar nu is het gevoel daar. Ik ga, ik ga over 17 dagen. Mijn buitenlands paspoort ophalen was het eerste moment dat ik echt besefte dat ik ging. Ik kijk ernaar uit. Ik moet lachen als ik eraan denk. Wat een reis gaat dat worden. Ik ga naar daar als een leeg (schilder)canvas. Als ik terug keer zal het geschilderd zijn met allerlei kleuren die elk een herinnering aangeven.
Senegal, eigenlijk ken ik het land niet echt goed. Ik weet waar het ligt, en heb me ondertussen ook wel ingelezen met reisgidsen (maar ja, reisgidsen laten alles rooskleurig overkomen). We gaan het land zelf meemaken. De mensen leren kennen. Nu lijkt het misschien alsof ik het niet spannend vind. Maar geloof me. Ik zit vol spanning, nieuwsgierigheid, enthousiasme….
Voor al deze emoties te reguleren ga ik naar Senegalese muziek luisteren en meer specifiek Mariaa Siga een Senegalese Reggaezangeres met het nummer ‘Le murmure des Anges’. Ik wil toch ook YOUCA op voorhand al merci zeggen voor deze kans. THANK YOU.

Chloë

Ik kijk heel hard uit naar de reis. Ik kijk er vooral naar uit om het project beter te leren kennen en
natuurlijk de Senegalese jongeren te leren kennen. Wat ik verwacht van de reis is dat we veel gaan
bijleren over activisme en over wat het project echt inhoud. Ook dat we meer over de Senegalese
cultuur gaan leren en dat wij als ambassadeurs nog beter bevriend gaan worden, omdat wij zo een
geweldige ervaring gaan delen. Ik kijk enorm uit naar de reis en kan niet wachten om op het vliegtuig te
stappen!

Maité

Senegal voelt nog altijd een beetje surreal aan. Het zien van de planning heeft dit al wat weggewerkt maar ik kan het nog altijd niet vatten.Ik heb er echt super veel zin in al ben ik wel wat nerveus. Ik denk dat het een heel leerrijke maar ook wel soms heftige reis gaat zijn. Ik ben het meest nerveus om Frans te spreken, mijn Frans is namelijk echt niet zo goed. Al denkt ik wel dat mijn Frans een stuk verbeterd zal zijn tegen dat terugkom. Ik kan echt niet wachten om te vertrekken en iedereen te ontmoeten. Ze in het echt zien is heel wat anders dan door een scherm natuurlijk!

Marion

Ik heb heel grote verwachtingen over de reis, ik hoop dat ik veel mensen ga leren kennen, dat zij mij hun cultuur gaan leren kennen en dat we eigenlijk onze culturen met elkaar delen. Ik hoop dat ik veel ga mogen praten met de mensen en daarmee een goed contact behouden. Ik vind het super spannend om aan dit project te mogen werken samen met de andere ambassadeurs. Ik stress wel een beetje omdat dit compleet nieuw is, dit is de eerste keer dat ik alleen op reis ga maar ik kijk er wel heel hard naar uit ! Ik hoop de taal te leren en hoe de mensen daar leren, wat hun routines zijn. Ik hoop ook meer te leren over het project zelf zodat ik zelf hier in België meer kan opletten op gebeurtenissen. Ik vind het super spannend om bij families te gaan leven voor een dag! Ik kijk in het algemeen vooral naar de reis zelf en natuurlijk om Senegal zelf te ontdekken, maar ik wil zoveel mogelijk over het project weten en helpen zodat ik kan meewerken aan een betere wereld. Met de informatie die ik dan daar heb leren kennen kan ik hier België gebruiken om het project bekender te maken en het wat meer aandacht geven in het buitenland.

Marie

Ik kijk enorm uit naar de inleefreis naar Senegal! Ik weet zeker en vast dat ik super veel plezier ga maken en ook veel zaken ga bij leren. Ik kijk er naar uit om meer over het project te leren, om de Senegalese ambassadeurs te ontmoeten en iedereen die aan het project meewerkt. Ik ben heel benieuwd naar hoe het daar wordt aangepakt. Verder laat ik het wat op me afkomen en heb ik alle vertrouwen in dat het een super reis gaat worden.

Lees binnenkort alles over de inleefreis, hier én op onze sociale media!

Onze ambassadeurs raken dankzij Europe Assistance veilig terug thuis.