Presentatie tournee

15 apr 2024 — 13 sep 2024

YOUCA, dat is voor en door jongeren! Het zijn dan ook onze vrijwilligers, jongeren, die leeftijdsgenoten informeren en warm maken om deel te nemen aan de YOUCA Action Day.

YOUCA gaat jaarlijks tussen april en september langs op een 80-tal scholen om gastlessen te geven over de YOUCA Action Day. YOUCA, dat staat voor YOUth for Change and Action, de gastlessen worden dan ook gegeven door jongeren. In een gastles komen volgende thema’s aan bod:

 • YOUCA, wat is dat?
 • De YOUCA Action Day
 • Het project en de jaaruitdaging
 • Hoe vind je een job?

Praktisch

Voor jongeren

De YOUCA tournee wordt van A tot Z mogelijk gemaakt door onze enthousiaste YOUCA-jongeren. Jongeren, zoals jij, die hun leeftijdgenoten informeren over de YOUCA Action Day en overtuigen om de coolste job-voor-één-dag ever te doen! 

Wil jij onze ploeg vervoegen? Kom naar de presentatietraining of neem contact op met Anke (anke@youca.be; 0472 27 68 90)

Hoe gaat het in z'n werk?

 1. Scholen boeken YOUCA-presentaties. Eens een presentatie geboekt wordt in jouw buurt, contacteert Anke jou om te vragen of je beschikbaar bent.
 2. Ben je beschikbaar? Yippie! Je wordt ingepland.*
  *Ook tijdens de schooluren kan je jezelf inplannen. We sturen je dan een afwezigheidsattest voor je school. Spreek het wel even af met je leerkrachten.
 3. Enkele dagen op voorhand krijg je een mailtje met alle praktische details over de presentatie, zoals het uur, aantal leerlingen en adres.
 4. En dan vertrekken maar.
 5. Je vervoersonkosten betalen we uiteraard, zoals altijd, terug. Hou je tickets goed bij!


Voor leerkrachten en directies

Een gastles kan je boeken door een e-mail te sturen naar Anke (anke@youca.be; 0472 27 68 90).

Wij geven gastlessen aan grote en kleine groepen. Afhankelijk van de grootte van de groep is er meer of minder interactie voorzien. In het voorjaar (april t.e.m. juni) kunnen wij de presentatie meerdere keren per school geven. In september kunnen wij de presentatie maximaal twee keer per school geven die op één dag moeten plaatsvinden (uitzondering voor grote scholen, 100+ verwacht aantal deelnemers).

Het aanbod van YOUCA is volledig gratis voor scholen die deelnemen aan de YOUCA Action Day.

Foto: Miette