Samen hebben we #impACT

De stem van jongeren wordt niet altijd gehoord. Maar zij zijn niet alleen. Veel meer mensen krijgen te maken met het fenomeen shrinking space. Shrinking space is de krimpende ruimte van het middenveld.

Iedereen krijgt met andere vormen van shrinking space te maken. Bij artiesten, zeker in deze tijden, wordt hen de kans ontnomen om zich uit te drukken; de LGBTQ+ community komt steeds meer onder druk te staan en dat niet alleen in Polen; de cultuursector krijgt minder subsidies et cetera. Shrinking space is voor iedereen anders en iedereen vult het op een andere manier in. We vinden het belangrijk om daarbij stil te staan.

Maar wat kan je als individu nu doen?

Het belangrijkste is om er op te letten in je eigen omgeving. Luister naar ieders mening, ook al ga je er niet mee akkoord en breek mensen niet af. Als iedereen dit doet zijn we al een heel stuk verder. #impACT

Vervolgens kan je verschillende organisaties steunen (financieel, door vrijwilliger te worden et cetera) die zich met dit thema bezighouden. Zelf werden we geïnspireerd door Circus Zonder Handen, YOUCA, KIYO, 11.11.11, TAJO vzw en vooral ook door elkaar! 

Heb je nog meer vragen, wil je graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren!

De jongeren van TRY//ACT