#GregYGeral

Sinds 2012 werken we met YOUCA samen met Embajadores Comunitarios. Gregory Hinds is één van de vrijwilligers, die ook de uitwisseling naar België mee begeleidde. Gregory zit nu al 3 maanden onterecht in de cel in slechte omstandigheden, net als Geraldine Chacón. Amnesty lanceerde deze oproep om de Venezolaanse autoriteiten onder druk te zetten om deze twee mensen vrij te laten. Schrijf jij ook een brief om hun vrijlaten te eisen?

https://www.amnesty.org/download/Documents/AMR5382...

Schrijf je brief naar de Venezolaanse Ambassadeur in België:

Mr Antonio Guillermo Garcia Danglades
Venezuelan Embassy in Brussels, Belgium
F. D. Rooseveltlaan 10
1050 Brussels Belgium

Weet je niet wat schrijven, gebruik dan gerust deze voorbeeldbrief:

Geachte heer Danglades,

Gregory Hinds en Geraldine Chacón werden op 31 januari en 1 februari willekeurig gearresteerd. Ze werden uitgenodigd voor een verhoor op het politiekantoor maar worden, ondanks dat er geen arrestatiebevel was, daar sindsdien vastgehouden. Op 2 april vaardigde een bevoegde rechter het bevel tot hun vrijlating uit, maar dat wordt tot op de dag van vandaag genegeerd. Gregory Hinds en Geraldine Chacón zijn gewetensgevangenen.

Gregory Hinds en Geraldine Chacón zijn beide directeur van de Fundación Embajadores Comunitarios, waarbij ze jongeren uit probleemwijken voorbereiden om deel te nemen aan Model UN-bijeenkomsten. Vermoedelijk worden ze vastgehouden wegens hun banden met de organisatie. Jongeren engageren en kansen geven is toch geen misdaad?

Wilt u er alstublieft voor zorgen dat Gregory Hinds en Geraldine Chacón onmiddellijk en onvoorwaardelijk worden vrijgelaten. Ze zijn gewetensgevangenen en worden willekeurig vastgehouden. Kan u er ook voor zorgen dat zowel Gregory Hinds als Geraldine Chacón beschermd worden tegen elke vorm van marteling en inhumane behandeling. Ook moet het voor hun familie en advocaten mogelijk zijn hen te bezoeken. Zou u er tenslotte voor kunnen zorgen dat Gregory Hinds overgeplaatst wordt naar een medisch centrum van zijn keuze zodat hij behandeld kan worden voor verschillende medische aandoeningen?

Hoogachtend,

(Naam, adres, handtekening)