"Alles wat we hier meemaken, brengt ons dichter bij elkaar"

Voor de inleefreis hebben we elkaar veel gezien en leerden we elkaar wat beter kennen. We keken vaak uit naar onze grote reis en vroegen ons af hoe alles zou verlopen. We waren al vóór de reis overtuigd dat we een supergroep zouden zijn. Nu kunnen we dat ook voor de volle honderd procent bevestigen.

We waren super benieuwd naar hoe het zou zijn om twee weken met elkaar te beleven. Al voordat we vertrokken, hadden we een sterke band. Sanne, de jongerenwerker, zorgt er bovendien voor dat onze groepssfeer goed behouden blijft. Zij doet echt alles om ons als geheel bij elkaar te houden.

Nu we volop bezig zijn met onze inleefreis, merken we dat we veel gegroeid zijn. De mooie momenten die we hier beleven, hebben een supergrote invloed op ons. Onze band wordt sterker en sterker. Alles wat we hier meemaken brengt ons dichter bij elkaar. De persoonlijke verhalen van de Ecuadoraanse jongeren raken ons allemaal op dezelfde manier. Zo proberen we er altijd voor elkaar te zijn en zo empathisch mogelijk te zijn. Ons avontuur is nog niet gedaan maar het is nu al heel duidelijk dat we hechte vrienden zijn geworden.

Hoewel elke ambassadeur zijn/haar eigen persoonlijkheid heeft, proberen we elkaar niet te veranderen, in tegendeel we proberen elkaar te begrijpen en te helpen. Zo helpen we elkaar in het Spaans, maar ook met het schrijven van de blog en het contact leggen met de jongeren. We zijn een groep met vele verschillende persoonlijkheden: vlotte babbelaars en minder vlotte babbelaars, grote eters en minder grote eters, energieke en minder energieke personen, maar het allerbelangrijkste en wat van ons een supergroep maakt, is dat we elkaar versterken.

Carla