Adios Morazan, hola San Salvador!

Woensdag namen we afscheid van onze gastfamilies. Adios Morazan, hola San Salvador! Van het platteland reden we met het busje richting dé stad: San Salvador. Na 4,5 uur veranderde de prachtige natuur van El Salvador in het drukke verkeer van de stad. Welke verkeersregels hier gelden? Ik ben er nog altijd niet uit, maar alleszins niet de verkeersregels die wij in België gewoon zijn.

Na een korte tussenstop aan het hotel reden we verder naar de lokale mc Donalds: Pollo Campestre. Na alle frijoles en pupusas van de afgelopen dagen was dit een godenmaaltijd. In tegenstelling tot in België is dit fastfoodrestaurant voor vele mensen niet zo toegankelijk. Het is voor hen gewoonweg te duur om met hun minimumloon met het hele gezin op restaurant te gaan. Met als gevolg dat velen hier opgekleed voor een speciale gelegenheid komen eten. Een beeld dat wij in België niet kennen.

Met ons busje - te voet is immers te gevaarlijk - doorkruisten we San Salvador. Een van de belangrijkste monumenten van San Salvador is de sobere, maar imposante kathedraal, waar Romero begraven ligt. Ten slotte bezochten we een grote, overdekte markt, waar de marktkramers ons aanklampten opdat we iets zouden kopen. Echt op ons gemak voelden we ons daar niet.

Mijn indruk van de hoofdstad in vergelijking met het platteland? Heel druk, veel verkrotting en chaotisch verkeer.

Groetjes,

Kaat.