YOUCA & Corona

Jaarlijks organiseert YOUCA de YOUCA Action Day. Deze zou plaatsvinden op 15 oktober 2020, ten voordele van het project van KIYO ngo in Brazilië en Filipijnen.

De corona-crisis vraagt om flexibiliteit: in het onderwijs, in het bedrijfsleven en bij YOUCA.

Voor scholen is de YOUCA Action Day een extra muros-activiteit: leerlingen leren tijdens de schooluren, maar buiten de schoolmuren. Binnen de huidige maatregelen kunnen deze activiteiten niet plaatsvinden.

Hoe vervangen we de YOUCA Action Day 2020?

Omdat we ook dit schooljaar nog iets willen aanbieden voor de vele duizenden jongeren en werkgevers die zich elk jaar engageren voor in de YOUCA Action Day, zetten we een sterk alternatief op poten. Dat alternatief bestaat uit dezelfde ingrediënten als de YOUCA Action Day:

Leerlingenengagement, MVO-beleid, wereldburgerschap, jongerenparticipatie op de werkvloer, solidariteit, kennismaking met jongeren wereldwijd en de verkenning van de arbeidsmarkt.

Over dit alternatief en de rol die jij daarin kan spelen krijg je na de kerstvakantie meer informatie. Je kan ermee aan de slag vanaf 11/02 tot eind juni, wanneer het jou het best uitkomt.

YOUCA Action Day 21/10/21

We zijn optimistisch dat we dan - meer dan anderhalf jaar na de eerste gevallen - als samenleving hebben leren omgaan met de aanwezigheid van covid-19. De aangekondigde vaccinatiecampagne zou tegen dan al een tijdje op volle toeren moeten draaien.

Via de YOUCA Action Day bieden we leerlingen een bijzondere en leerrijke ervaring en krijgen werkgevers de kans om samen met hen, te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

We willen de campagne doen slagen en de nodige fondsen verzamelen voor het project van KIYO ngo in Brazilië en Filipijnen. We willen aandacht vragen voor de mondiale uitdaging ‘shrinking space’ en jongeren ondersteunen in hun engagement.

Voorlopig lijkt het ons raadzaam aandachtig te blijven voor de verspreiding van het virus met het oog op de YOUCA Action Day. YOUCA raadt alle deelnemende werkgevers aan om jobs te voorzien waarbij het risico van besmetting minimaal is. Leerlingen moeten alle veiligheidsmaatregelen die op de werkvloer gelden naleven.

Heb je inspiratie nodig? Of ben je benieuwd naar hoe andere werkgevers de YOUCA Action Day coronaproof aanpakken?
Lees alle tips en getuigenissen hier.

Geef jongeren de kickstart die ze verdienen

15 jaar YOUCA: 15 jongeren – 15 verhalen.

Ja, je las het goed. YOUCA bestaat dit jaar 15 jaar.
Meer dan een tikkeltje emotioneel kijken we terug op anderhalf decennium vol krachtige jongeren.
Om dat te vieren vroegen we 15 YOUCA-jongeren te vertellen wat YOUCA voor hen betekent.
Ontdek de straffe verhalen hier.

Net als veel organisaties wordt YOUCA geraakt door de coronacrisis.
De huidige situatie dwong ons de YOUCA Action Day te verplaatsen naar 15 oktober 2021.
Wanneer we erin slagen de YOUCA Action te laten doorgaan, zal de onzekerheid een grote impact hebben op het aantal deelnemers.

Net daarom willen we doorzetten! Jongeren en YOUCA hebben jouw steun nodig om deze crisis te overwinnen!

En zo kunnen we met z’n allen geëngageerde jongeren wereldwijd ondersteunen! Way to go!

Voor een gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.
Naar aanleiding van covid-19 genieten particulieren nu zelfs een belastingvoordeel van 60% in plaats van 45%.
Dus: voor een gift van 100 euro betaal je uiteindelijk maar 40 euro zelf.