Het ministerie van onderwijs heeft besloten om code oranje aan te houden tot 15 januari. Welke kleurcode er vanaf dan zal gelden weten we nog niet. Door deze onzekerheid, en de korte tijdspanne tussen 15 januari en 11 februari hebben we besloten om de YOUCA Action Day te annuleren. De volgende YOUCA Action Day gaat door op donderdag 21 oktober 2021.

Geen YOUCA Action Day dit schooljaar, dat is even heel hard balen. Maar we blijven niet bij de pakken zitten.

Jullie en jullie en leerlingen staken al heel wat tijd in de YOUCA Action Day. Dat laten we niet verloren gaan. Daarnaast zullen je leerlingen zich ook dit schooljaar nog kunnen inzetten voor de Braziliaanse jongeren!

Waarom geen YOUCA Action Day?

Het ministerie van onderwijs heeft besloten om code oranje aan te houden tot 15 januari. Welke kleurcode er vanaf dan zal gelden weten we nog niet. Door deze onzekerheid, en de korte tijdspanne tussen 15 januari en 11 februari hebben we besloten om de YOUCA Action Day te annuleren.

We voorzien alternatieve acties waarmee je met je leerlingen aan de slag kan doorheen het komend semester. De eerstvolgende echte YOUCA Action Day zal doorgaan op 21 oktober 2021.

Maar jullie werk gaat zeker niet verloren!

Jobs en sollicitaties blijven behouden

Indien dezelfde leerlingen volgend schooljaar deelnemen aan de YOUCA Action Day blijven hun sollicitaties gelden voor de YOUCA Action Day van oktober 2021. Ook de jobs die ze al binnenhaalden kunnen ze uitvoeren op de YOUCA Action Day in oktober.

Reeds ingeschreven werkgevers nemen hun jobs én sollicitaties mee naar de eerstvolgende editie van de YOUCA Action Day. Enkel wanneer 21/10/2021 niet voor hen past, kunnen deze jobs voor je leerlingen verdwijnen.

Jullie hebben al heel wat werk verzet voor de YOUCA Action Day. Een dikke dikke merci daarvoor. Met deze regeling gaat al dat werk niet verloren!

Meer praktische informatie volgt na de kerstvakantie.

Zet je dit schooljaar nog in voor de Braziliaanse jongeren!

Omdat we ook dit schooljaar iets willen aanbieden voor je leerlingen, zetten we een sterk alternatief op poten. Dat alternatief bestaat uit dezelfde ingrediënten als de YOUCA Action Day:

Leerlingenengagement, wereldburgerschap, solidariteit, kennismaking met jongeren wereldwijd en de verkenning van de arbeidsmarkt.

Over dit alternatief krijg je na de kerstvakantie meer informatie. Jullie kunnen ermee aan de slag vanaf 11/02 tot het einde van het schooljaar, wanneer het je school best uitkomt.