YOUCA & Corona > Leerkrachten

Door de nieuwe maatregelen in het onderwijs mogen in Vlaanderen extra muros-activiteiten doorgaan mits het naleven van de maatregelen die in de samenleving gelden. Dat betekent dat de YOUCA Action Day op 21 oktober 2021 kan doorgaan! Voor Brusselse scholen is het, door de lagere vaccinatiegraad in Brussel, nog even afwachten. Wij hebben er echter alle vertrouwen in dat de YOUCA Action Day ook daar - eventueel met wat aanpassingen - kan doorgaan.

Jobbank en jobzoektocht

Je leerlingen kunnen zich vanaf dinsdag 1 september registreren op de jobbank en op zoek gaan naar een job voor 21 oktober 2021.

Maatregelen op de werkvloer

YOUCA raadt alle deelnemende werkgevers aan om jobs te voorzien waarbij het risico op verspreiding van besmetting minimaal is (bv. werken in de buitenlucht, voldoende afstand tussen bureaus, werken in goed geventileerde ruimtes, telewerken…). Maatregelen die gelden voor de gewone werknemers, gelden ook voor de leerlingen die één dag komen werken. Leerlingen moeten alle veiligheidsmaatregelen die op de werkvloer gelden naleven.

Presentaties

Het draaiboek van het ministerie van onderwijs rekent “voordrachthouders” mee als essentiële derden. De YOUCA-presentaties op school kunnen dus nog steeds doorgaan. Gelden er op je school strengere regels? Dan kan je aan de slag met onze presentatie voor leerkrachten, youca.be/afstand en de projectdocumentaire

VIP-dag

De VIP-dag gaat door op vrijdag 17 september in Leuven. Alle info vind je hier. 

Digitale uitwisseling

Door de reisbeperkingen is het niet mogelijk om de Braziliaanse jongeren te ontvangen in oktober. Om je leerlingen toch met hen in contact te brengen organiseren we digitale internationale uitwisselingen. Tijdens deze uitwisseling gaan je leerlingen in gesprek met de Filipijnse of Braziliaanse jongeren. Doorheen de uitwisseling zitten er een hele boel interactieve stukjes, quizjes, energizers, en veel meer zodat elke leerling actief meedoet en zich betrokken voelt.

Alle info over de uitwisselingen vind je hier.