YOUCA talk: stille conflicten

27 apr 2024

Het zijn altijd dezelfde thema’s die de grote nieuwskoppen halen, maar wat met al die conflicten op onze aardbol waar amper over gesproken wordt? Wat gebeurt er o.a. in Congo, Jemen en Cyprus?

Tijdens de YOUCA talk over stille conflicten brengen drie experts ons heel wat kennis bij over specifieke  gebeurtenissen in de wereld. We verdiepen ons in de actualiteit en geven een platform aan conflicten die vaak op de achtergrond blijven en niet de weg vinden naar onze mediakanalen. Er is zoveel geweld waar nooit een woord over valt, maar hoe komt dat? Is het te ver van huis? Of zit er iets anders achter? 

Weet jij iets over het conflict in Jemen dat al jaren aan de gang is, maar waar amper iets over verschijnt in onze nieuwsberichten? Wist je dat Cyprus eigenlijk bestuurlijk in tweeën gedeeld is? En waarom dat zo is? Of hoorde je al iets waaien over de reeds lang aanslepende oorlog in Oost-Congo? Indien niet: geen zorgen! We got you! Weet je wel hier en daar iets over deze conflicten, maar zou je graag je kennis wat bijschaven? Onze deur staat open voor jou! 

Iedereen tussen de 15 en 25 jaar is van harte welkom en of course: deze leerzame namiddag is volledig GRATIS! 

Kom jij af? Schrijf je hier in!


Praktisch

Prijs: gratis, inclusief vervoer* en vieruurtje

Datum: zaterdag 27 april

Locatie: Jeugdcentrum Aximax in Brussel (John Waterloo Wilsonstraat 19, 1000 Brussel)

Ontvangst: 14:00

Einde: 18:00u


Schrijf je hier in!


Heb je vragen, opmerkingen, suggesties? Contacteer ons via de instagram van YOUCA (@youcavzw).

*Alle vervoersonkosten worden terugbetaald door YOUCA. Bewaar je tickets dus goed! We betalen wel enkel de goedkoopste optie, dus een eersteklasticket krijg je niet volledig terugbetaald.