24 nov 2023 — 25 nov 2023

De Algemene Vergadering is het hoogste beslissingsorgaan van YOUCA. Deze komt twee keer per jaar samen. op 24 en 25/11 wordt teruggeblikt op de YAD, en vooruit gekeken naar het nieuwe jaar.

Het is weer tijd voor een heus AV-weekend 24 en 25 november, dit keer in het 'sportverblijf' van De Nekker in Mechelen. Op zaterdagnamiddag vindt de vergadering zelf plaats, maar we komen al samen voor een gezellig weekend vanaf vrijdagavond. Laat in dit formulier weten of je erbij kan zijn en of je blijft voor het hele weekend. Let op, het is deze keer niet mogelijk om de vergadering online bij te wonen.

Op vrijdagavond 24 november vindt er in Mechelen ook een bedankavond plaats voor alle vrijwilligers van de YOUCA Action Day, van daaruit vertrekken we samen naar de AV-locatie. We delen de locatie van dit feestelijk gebeuren later nog mee.

Kan je er niet bij zijn en je stem wel laten horen? Dat kan door een volmacht te geven aan een ander AV-lid, je doet dit door ten laatste een dag voor de bijeenkomst een mail te sturen naar secretaris@youca.be en de persoon die de volmacht krijgt. Let op: ieder AV-lid kan maximaal één volmacht hebben tijdens de vergadering.

-----

Naast deze praktische zaken zijn er nog drie belangrijke oproepen die we willen doen.

  • Ten eerste de oproep voor kandidaten voor het Bestuur. Ken jij YOUCA al wel en wil je mee verder achter de schermen kijken hoe het allemaal draait? Zie je het zitten om een extra engagement op te nemen? Dan is het Bestuur zeker en vast iets voor jou. Je vindt alvast meer informatie in de oproep in bijlage. Moest je nog vragen hebben, over de tijd die dat vraagt, wat het concreet inhoudt, of dat niet allemaal veel te serieus en te moeilijk is voor jou, laat het ons weten en we kunnen een babbeltje doen. Je stelt je kandidaat door ten laatste op 21 november een motivatiebrief te sturen naar secretaris@youca.be.
  • We zijn ook op zoek naar nieuwe AV-leden, de oproep daarvoor vind je ook terug in bijlage. Ken je een iemand die een aanwinst zou zijn voor de AV, stuur de oproep zeker door. Voor de selectie van deze kandidaten zijn we ook op zoek naar een AV-lid dat in het selectiecomité wil zetelen. Het selectiecomité maakt een selectie uit de kandidaat-AV-leden op basis van: de gewenste samenstelling; de overeenstemming van de houding van de kandidaat met missie, visie, organisatieprincipes en waarden van YOUCA; alsook diversiteit overeenstemmend met de criteria in de antidiscriminatiewetgeving. Moet ik dat alleen doen? Tuurlijk niet, in het comité zit nog (minstens) 1 bestuurslid, 1 teamlid en eventueel andere AV-leden. Interesse? Laat zo snel mogelijk iets weten aan secretaris@youca.be.
  • Heb je tijd en wil je op voorhand achter de schermen meehelpen om de praktische kant van het weekend in goede banen te leiden? Laat iets weten aan hannahoorts@gmail.com.

Als je een amendement wilt indienen op het intern reglement, dan kan je dat tot één week (18/11) voor de vergadering. Dan delen we de ingestuurde amendementen met jullie en kunnen jullie daar nog aanpassingen op indienen tot twee dagen (23/11) op voorhand.

Een amendement indienen kan door een mailtje te sturen naar secretaris@youca.be.

Praktisch


AV-weekend 24 en 25 november

Locatie: De Nekker, Mechelen (Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen)

Op zaterdagnamiddag vindt de vergadering zelf plaats, maar we komen al samen voor een gezellig weekend vanaf vrijdagavond.

Klik hier om je in te schrijven!