Hey YOUCAmeraad!

Leuk dat je een presentatie wil geven voor YOUCA! Op deze pagina verzamelde ik alle informatie die je moet weten om helemaal klaar te zijn om op pad te gaan en Vlaanderen en Brussel te doorkruisen.

Hieronder vind je inspiratie en extra uitleg voor jouw presentatie over YOUCA. Twijfels of meer info nodig, contacteer Anke@youca.be.

Algemene info YOUCA-presentaties

Tussen het eind van de paasvakantie en 15 september organiseren we presentaties op YOUCA-scholen. Onze jongeren (en jij) trekken die dagen op pad om presentaties te geven. Die presentaties volgen elk jaar dezelfde structuur:

 1. Wat is de YOUCA Action Day?
 2. Waar gaat je geld naartoe?
 3. Hoe vind je een job voor een dag? (met vanaf 1 sept uitleg over de jobbank)

Deze presentaties nemen telkens één lesuur in beslag, sosm kan het zijn dat je 2 keer na elkaar een presentatie zal geven op dezelfde school.

Ik wil een presentatie geven, hoe plan ik me in?

Leuk dat je een presentatie wil geven! Je inplannen gaat vanzelf. Klik hieronder op de link "planning YOUCA-presentaties" en kijk of je op één van de momenten beschikbaar bent. Kan je één van de presentaties geven die op de planning staat? Stuur een mailtje naar anke@youca.be of schrijf een berichtje (0472 27 68 90). 

Heb je een moment vrij tussen 1 en 15 september, en wil je dan graag een presentatie geven? Laat het me ook zeker weten, dan plan ik een school in op het moment dat jij kan!

  Ik ga een presentatie geven, wat nu?

  Leuk! We hebben er het volle vertrouwen in dat dit goed gaat lukken. Alvast een hele dikke merci om je in te zetten om een presentatie te geven. 

  Heb je een beetje stress? Kijk dan zeker eens naar de input van de presentatietraining of bekijk deze video eens voor tips, daar vind je wat tips en tricks over presenteren, maar zorg er vooral voor dat je jezelf bent! Hier nog eens 3 tips om mee te geven:

  1. Zorg voor een goede voorbereiding. Als je weet wat je moet zeggen, heb je zeker minder stress. Oefen de presentatie bijvoorbeeld is voor de spiegel, of met je ouders! 
  2. Zorg ervoor dat je weet waar je moet zijn en hoe je daar op tijd geraakt. Hou er rekening mee dat scholen soms een eindje van het station liggen, dus reken ook die wandeltijd in. Je kan ook altijd een BlueBike nemen! Je krijgt deze informatie normaal enkele dagen op voorhand van mij via mail. Heb je de informatie nog niet gekregen? Stuur me dan zeker een berichtje.

   Ps. We weten allemaal dat treinen niet altijd te vertrouwen zijn, neem voor de zekerheid een treintje vroeger
   Pps. Je ticketjes worden terugbetaald, ook van je BlueBike als dit nodig is.
  3. Geniet er ook zelf van. Tijdens de presentatie kan jij shinen!

  Hieronder vind je alle voorbereidende documenten! Good luck! 

  Ps. In het midden - bij hoe vind ik een job - viel mijn batterij uit, even wat vreemdheid daar dus! 

  Pps. Ik ben ook niet perfect. Sorry voor het vele uhm'en, nu weet ik ook dat dit mijn stop-woordje is.