IK BEN GEÏNTERESSEERD!

We zijn erg blij dat je geïnteresseerd bent in het geven van een presentatie voor YOUCA. Op deze pagina hebben we alle informatie verzameld die je nodig hebt om goed voorbereid op pad te gaan en Vlaanderen en Brussel te verkennen.

Hieronder vind je inspiratie en extra uitleg voor jouw presentatie over YOUCA. We hebben ons best gedaan om alle belangrijke informatie hier te verzamelen, maar als je nog twijfels hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Anke via anke@youca.be. Ze helpt je graag verder.

IK WIL EEN PRESENTATIE GEVEN, HOE PLAN IK ME IN?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het geven van een presentatie! Het inplannen van je presentatie is eenvoudig. Klik op de link "Presentaties 2023" hieronder en bekijk of er beschikbare momenten zijn waarop je kunt presenteren. Als je beschikbaar bent op één van de geplande presentatiedata, stuur dan een e-mail naar anke@youca.be of stuur een berichtje naar 0472 27 68 90 om je aan te melden.

Ben je beschikbaar tussen 1 en 15 september en wil je graag een presentatie geven? Laat het ons dan zeker weten! We proberen een school in te plannen op een moment dat het voor jou het beste uitkomt. Hoe eerder je ons laat weten wanneer je beschikbaar bent, hoe beter we hiermee rekening kunnen houden.

HOE GA IK NU AAN DE SLAG?

Ben jij ook zo enthousiast om een presentatie te geven over YOUCA? Geweldig! Hieronder vind je enkele tips om jouw presentatie tot een succes te maken. 

Stappen voor het geven van een succesvolle presentatie over YOUCA:

  1. Download het script en de presentatie van tevoren en sla ze op een USB-stick op voor een vlot verloop van de presentatie.
  2. Onthoud dat het script bedoeld is als hulpmiddel en dat het niet nodig is om het helemaal van buiten te kennen. Gebruik je eigen woorden en vertel wat voor jou belangrijk is over YOUCA als organisatie, de YOUCA Action Day die dit jaar op 19 oktober valt en het jaarproject #nietjouwstereotype.
  3. Houd in gedachten dat het publiek bestaat uit jongeren, wees chill en relaxed. Zorg ervoor dat ze YOUCA als organisatie leren kennen en dat ze een duidelijk beeld hebben van wat de YOUCA Action Day en het jaarproject inhouden.
  4. Als je de basisinformatie goed overbrengt, dan zal jouw presentatie zeker slagen!

Veel succes met de voorbereidingen en vergeet niet om plezier te hebben tijdens het geven van de presentatie!

Nog even een handige tip: ben je van plan om Mentimeter te gebruiken tijdens je presentatie? Vergeet dan niet om te kijken naar het onderste knopje met het label 'Mentimeter'. Hiermee kun je gemakkelijk de vragen en antwoorden tonen op een groot scherm, terwijl anderen de mogelijkheid hebben om de vragen te beantwoorden via een QR-code. Zo wordt het beantwoorden van de vragen een stuk gemakkelijker en interactiever.