YOUCA zkt TOLKEN FR/NL

Op 17 oktober 2024 is het weer zover: de YOUCA Action Day! 15.000 leerlingen van het 4de tot en met het 7de middelbaar ruilen hun schoolbanken in voor hun droomjob. Hun loon, €60, gaat naar sterke jongerenprojecten wereldwijd. In 2024 ondersteunt YOUCA een project rond het recht op een veilige, gezonde en duurzame buurt in Burundi in samenwerking met KIYO en JSBM.

In oktober komen de jongeren van Burundi drie weken naar België. Zij verblijven in gastgezinnen en bezoeken YOUCA-scholen over heel Vlaanderen en Brussel om te vertellen over hun project en uit te wisselen over het jaarthema. Wij zoeken van 3 tot en met 17 oktober vrijwillige tolken Frans-Nederlands en Nederlands-Frans om de Burundese jongeren te begeleiden en consecutief* te tolken tijdens de presentaties op de Vlaamse en Brusselse scholen.

Ben jij tweetalig in het Frans en het Nederlands? Heb jij in oktober tijd en goesting om mee in onze campagne te duiken, wil je een centje bijverdienen of wil je ervaring opdoen in het (consecutief) tolken? WE WANT YOU!

*Bij consecutief tolken luistert de tolk eerst aandachtig naar de spreker en neemt die pas het woord wanneer de spreker uitgesproken is. 


Praktische informatie

Wanneer? Donderdag 3 oktober tot 17 oktober

Vergoeding: Je mag de uren als stage-uren aangeven bij je hogeschool of je krijgt een vrijwilligersvergoeding van €40/dag (max. 5 uur per dag). Vervoersonkosten worden bovendien ook vergoed.

Vereisten: Je bent perfect tweetalig in het Frans en Nederlands, idealiter ben je student aan een opleiding vertalen of tolken, en je bent niet bang om voor een grote groep leerlingen het woord te nemen.

Ben je niet zeker of je de persoon bent die we zoeken? Neem contact met ons op en we beantwoorden al je vragen! We organiseren bovendien in aanloop van de campagne een online workshop om je helemaal klaar te stomen voor het tolken.

Ben jij wie wij zoeken? Contacteer Anke (anke@youca.be / 0472 27 68 90) en dan ben jij binnenkort misschien wel ons nieuwste taalwonder!