17 oktober 2019

Dan is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Voor de veertiende keer engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd en naar een aantal projecten in België

Welke projecten steunen we?

Je leerlingen zetten dit jaar samen met Trias hun schouders onder een project in Guinee. Daar zullen we het ondernemerschap bij jongeren stimuleren.

Dat doen we door jongeren te verenigen in sterke netwerken, hun deelname bij plattelandsorganisaties te verhogen en de toegang tot microfinanciering te vergemakkelijken. Dat is dringend nodig, want drie kwart van de 25-jarigen in het land is werkloos. Door jongeren te ondersteunen in het uitbouwen van een eigen zaak moeten ze niet wachten op werk en een inkomen. Ze creëren het zelf!

YOUCA vzw is een jongerenorganisatie met een mondiale werking. Daarom ondersteunen we ook Belgische projecten die rond dezelfde thema's werken. Op de VIP-dag in september verkiezen jongeren deze projecten.

Waarom deelnemen aan de YOUCA Action Day?

  • Je leerlingen bouwen aan hun competenties voor nu en later: CV opstellen, motivatiebrief schrijven, zich presenteren bij een werkgever.
  • Je biedt ze een uitdagende (eerste) werkervaring, een kans om een studiekeuze uit te testen of een manier om al doende bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
  • Je promoot actief burgerschap en brengt solidariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen op je school.
  • En zo werk jij mee aan meerdere vakoverschrijdende eindtermen (VOETen). Een volledig overzicht vind je hier.

Presentatie

Motiveer je leerlingen met een fantastische presentatie! Onze jongeren komen bij jullie langs en vertellen alles over de YOUCA Action Day, een geslaagde jobzoektocht, en het project in Guinee! Dat doen ze op alle schooldagen van 23/04 - 11/09. Boeken doe je via hannes.knapen@youca.be

Contact

Hannes is je aanspreekpunt.
Je kan hem elke werkdag bereiken via hannes.knapen@youca.be of 0472 27 68 90