18 oktober 2018

Dan is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Voor de dertiende keer engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in België

Welke projecten steunen we?

Je leerlingen zetten dit jaar samen met Plan International België hun schouders onder een project in Nueva Prosperina, een achtergestelde wijk in de grootste stad van Ecuador. Met de oprichting van 10 nieuwe clubs krijgen jongeren, en specifiek meisjes, er de ruimte en middelen om samen te komen en te werken rond thema’s als leiderschap, gendergerelateerd geweld en seksuele voorlichting.

YOUCA vzw is een jongerenorganisatie met een mondiale werking. Daarom beslisten we in 2017 om ook Belgische projecten die rond dezelfde thema's werken te ondersteunen. Op de VIP-dag in september verkiezen jongeren deze projecten.

Waarom deelnemen aan de YOUCA Action Day?

  • Je leerlingen bouwen aan hun competenties voor nu en later: CV opstellen, motivatiebrief schrijven, zich presenteren bij een werkgever.
  • En zo werk jij mee aan meerdere vakoverschrijdende eindtermen (VOETen). Een volledig overzicht vind je hier.
  • Je biedt ze een uitdagende (eerste) werkervaring, een kans om een studiekeuze uit te testen of een manier om al doende bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
  • Je promoot actief burgerschap en brengt solidariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen op je school.

Inschrijven

Je schrijft je school in via onze online jobbank.
Dat is de website waar we jongeren, hun leerkrachten en hun werkgevers aan elkaar koppelen.

Presentatie

Motiveer je leerlingen met een fantastische presentatie! Onze jongeren komen bij jullie langs en vertellen alles over de YOUCA Action Day, een geslaagde jobzoektocht, en het project in Ecuador! Boeken doe je via hannes.knapen@youca.be

Contact

Hannes is je aanspreekpunt.
Je kan hem elke werkdag bereiken via hannes.knapen@youca.be of 0472 27 68 90