18 oktober 2018

Dan is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Voor de dertiende keer engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in België

Welke projecten steunen we?

Je leerlingen zetten dit jaar samen met Plan International België hun schouders onder een project in Nueva Prosperina, een achtergestelde wijk in de grootste stad van Ecuador. Met de oprichting van 10 nieuwe clubs krijgen jongeren, en specifiek meisjes, er de ruimte en middelen om samen te komen en te werken rond thema’s als leiderschap, gendergerelateerd geweld en seksuele voorlichting.

YOUCA vzw is een jongerenorganisatie met een mondiale werking. Daarom beslisten we in 2017 om ook Belgische projecten die rond dezelfde thema's werken te ondersteunen. Op de VIP-dag in september verkiezen jongeren deze projecten.

Inschrijven

Je schrijft je school in via onze online jobbank.
Dat is de website waar we jongeren, hun leerkrachten en hun werkgevers aan elkaar koppelen.

Presentatie

Motiveer je leerlingen met een fantastische presentatie! Onze jongeren komen bij jullie langs en vertellen alles over de YOUCA Action Day, een geslaagde jobzoektocht, en het project in Ecuador! Dat doen ze nog tot en met woensdag 12 september. Boeken doe je via hannes.knapen@youca.be

VIP-dag

Op de VIP-dag toveren we jouw leerlingen om tot VIPs. Via Workshops en trainingen komen zij te weten hoe ze hun medeleerlingen enthousiast kunnen maken voor de YOUCA Action Day. Op het einde van de dag mogen zij op de koop toe meestemmen voor de Noordprojecten. Kortom: na de VIP-dag heb je er twee trekkers bij!

Deze gaat door op donderdag 13 september in Leuven. Per school zijn er twee leerlingen welkom op de VIP-dag. Hen kan je inschrijven vanaf dinsdag 4 september

Ecuadoranen op je school

In oktober ontvangen we een bende Ecuadoraanse jongeren in België. Zij gaan van 8 t.e.m. 17 oktoberop tournee door Vlaanderen en Brussel. Ze vertellen hun verhaal, en nemen je leerlingen mee naar Nueva Prosperina, de wijk waar ze wonen. Zo komen jouw leerlingen alles te weten over het project dat dat ze steunen.

Voor deze presentaties vragen we een publiek van minstens 100 leerlingen. Ben je met te weinig? Werk dan samen met een andere YOUCA-school in de buurt. Boeken doe je door een mailtje te sturen naar Hannes (hannes@youca.be)

Contact

Hannes is je aanspreekpunt.
Je kan hem elke werkdag bereiken via hannes.knapen@youca.be of 0472 27 68 90