Speel het educatief spel 'Dromenjagers'

YOUCA publiceerde een educatief spel 'Dromenjagers'. Deelnemers ontdekken welke dromen jongeren wereldwijd hebben op zoek naar geluk, en welke obstakels zij tegenkomen op hun pad.

Wat? Educatief bordspel rond onrechtvaardigheid

Voor wie? Jongeren (14-25 jaar) met de klas, bij de jeugdvereniging of in je vriendengroep.

Aantal deelnemers? Min. 7 en max. 14 deelnemers + één spelbegeleider die niet meespeelt.

Kostprijs? Het uitlenen van het spel is gratis. We vragen wel een administratieve kost om het spel op te sturen en te controleren na gebruik, dit bedraagt €30 (incl. verzendlabel). Voor mensen die het spel zelf ophalen bij YOUCA (Brussel), vervallen deze verzendkosten. Indien je graag wil dat YOUCA het spel voor jouw groep komt begeleiden, kan dit voor een prijs van €250 per dagdeel.

____________

Overal ter wereld koesteren jongeren dromen: van avontuurlijke reizen en boeiende studies tot een veilige toekomst en een stabiele baan. In dit spel worden de spelers elk voorzien van een droom en een identiteit en zetten ze zich in om vanuit die unieke situatie hun specifieke droom te verwezenlijken door obstakels te overwinnen. Wie zal erin slagen om kansen te creëren en hindernissen te overwinnen en zo hun dromen waar te maken?

YOUCA vzw ontwikkelde dromenjagers om jongeren (15-25 jaar oud) bewust te maken over onrechtvaardigheid en met hen in gesprek te gaan over dit thema. Het spel geeft een beeld van de obstakels die jongeren wereldwijd ervaren bij het nastreven van hun dromen en is gebaseerd op de ervaringen die YOUCA-jongeren in de loop der jaren opdoen. ‘Dromenjagers’ kan zowel op school als in een vrijetijdscontext worden gespeeld. Het spel vereist begeleiding door een facilitator die niet deelneemt aan het spel. Deze facilitator zal na afloop van het spel een nabespreking leiden om jongeren te ondersteunen en hen te stimuleren hun ervaringen te delen.

Tijdens het spel ontdekken deelnemers welke impact onrechtvaardigheid heeft, hoe het wereldwijd verschillende vormen kan aannemen, ondervinden ze de drempels die het opwerpt en kunnen ze met creatief denken en solidaire acties strijden voor een meer rechtvaardige samenleving.

Het spel focust op verschillende thema’s die samenhangen met onze strijd voor een meer duurzame en rechtvaardige samenleving, zoals discriminatie o.b.v. huidskleur, religie, handicap, woonplaats, geslacht, genderidentiteit, seksuele oriëntatie, …; globale ongelijkheid; migratie en vluchten; klimaat; waarden en normen; en meer!

Er wordt achteraf een nabespreking voorzien, waarvoor de begeleider richtlijnen ontvangt. Zo kunnen deelnemers hun ervaringen delen en van elkaar leren.

Praktische informatie

  • Bij uitlenen van een spel ontvang je een pakket met al het materiaal dat je nodig hebt om het spel te spelen, een verzendlabel om het pakket terug te zenden aan YOUCA en een checklist voor de terugzending.
  • Je kan het spel voor twee weken uitlenen.
  • Bij terugzending worden alle stukken gecontroleerd. Indien het spel beschadigd is, of stukken verloren zijn, kan er een meerprijs worden aangerekend.
  • Het spel uitlenen is gratis. Bij verzenden betaal je een administratieve kost van €30, maar je mag het ook zelf komen ophalen in Brussel.
  • Wil je dat YOUCA het spel begeleidt? Dan rekenen we €250 per dagdeel aan.
  • Voor de reservatie hebben we naam, adres, telefoonnummer van de school en naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon nodig.

Het spel reserveren doe je door via mail contact op te nemen met Anke (anke@youca.be).