Solliciteren, het gaat niet voor elke leerling vanzelf. Solliciteren voor de YOUCA Action Day is voor veel deelnemers spannend. We willen hen de nodige tools meegeven om voorbereid te zijn om te solliciteren voor de YOUCA Action Day, en daarbij ook een eerste ervaring bieden om voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan. 

Les 1 - Talent ontwikkeling

“Iedereen heeft talent”. Dat is de insteek van deze les die gebaseerd is op een vorming van onze Braziliaanse partner SER.

Les 2 - Creatief met SDG's

Met deze les gaan je leerlingen creatieve wijze aan de slag met de Sustainable Development Goals en drukken zich expressief uit.

Les 3 - Brazilië: Quiz en film

Deze les laat je leerlingen kennismaken met Brazilië en de werking van onze partners: KIYO en SER

Les 4 - Filipijnen: Quiz en Ned

Je leerlingen leren aan de hand van een Kahoot-quiz over de Filipijnen. Nadien gaan ze aan de slag met het verhaal van Ned.

Les 5 - Action4Rights

Je leerlingen komen met deze les alles te weten over de rechten van jongeren en hoe ze hiermee aan de slag kunnen gaan!

Les 6 - Nondiscriminatie

Je leerlingen komen meer te weten over de verschillen en de verbanden tussen vooroordelen, stereotypen, discriminatie en privileges.

Les 7 - Project Filipijnen

Enkele casussen tonen je leerlingen welke soorten discriminatie de Filipijnse jongeren tegenkomen in hun dagelijks leven en hoe ze dit bestrijden.

Les 8 - Cordillera pictionary

Met tekeningen, beelden en pictionary leggen je leerlingen verbanden tussen hun leven en dat van de jongeren uit de Coridilleraregio in de Filipijnen.

Sollicitatieles

Hoe schrijf je een goede CV en motivatiebrief voor de YOUCA Action Day? Dat komen je leerlingen te weten met deze les.