YOUCA zoekt Noordprojecten

YOUCA ondersteunt met de opbrengst van YOUCA Action Day projecten die kansen creëren voor jongeren. In 2017 gaat het grootste deel naar het jongerenproject van Trias in El Salvador. Daarnaast verdelen we nog 20.000 euro onder organisaties/projecten in Vlaanderen en Brussel. We ondersteunen projecten die bij ons op dezelfde uitdaging focussen, namelijk om jongeren te verenigen en te ondersteunen om kansen te grijpen.

Vanaf januari onderzochten zo’n 60-tal jongeren van YOUCA aan welke voorwaarden projecten volgens hen moeten voldoen om tegemoet te komen aan de uitdaging. Op het jongerenweekend in maart bezochten 20 jongeren verschillende organisaties die jongeren kansen bieden, werken met de talenten van jongeren en jongeren empoweren. Nadien formuleerden ze 5 voorwaarden:

  1. Vertrouwen en veiligheid
  2. Emotionele, educatieve en/of financiële ondersteuning
  3. Verantwoordelijkheid en inspraak
  4. Groepsgevoel en ontmoeting
  5. Veiligheid en zekerheid

Wil je een nieuw project op poten zetten of een bestaande werking verderzetten? Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie van YOUCA en kan je een project indienen voor een bedrag van € 1.000 tot 5.000 om te besteden in 2018. Lees het volledige kandidaatsdossier hier.

Dien je project in via het eenvoudige online kandidaatsformulier voor vrijdag 23 juni 2017. Op woensdag 28 juni 2017 verkiezen de AV-leden (jongeren tussen 16-25 jaar) de Noordprojecten die een subsidie zullen ontvangen via de opbrengst van YOUCA Action Day 2017.