YOUCA zkt gastgezinnen!

Tijdens de campagneperiode van YOUCA komen 12 Oegandese ambassadeurs naar België. Zij zoeken nog een warme thuis voor 2 weken. Heb je zin in een unieke interculturele ervaring en wil je de jongeren van het Rikolto project beter leren kennen? Wordt dan gastgezin voor een duo Oegandese jongeren.

Wat staat er op de planning?
De Oegandese jongeren komen toe op woensdag 5 oktober. Deze eerste dagen verblijven we met alle jongeren in de jeugdherberg in Sint-Katelijne-Waver. Pas op zondag 9 oktober (na enkele dagen wennen aan het Belgische leven en voorbereiding op de campagne) verhuizen de jongeren naar hun gastgezin. De ambassadeurs geven presentaties op scholen en doen op 20 oktober mee aan de YOUCA ACTION DAY. Daarna verblijven ze nog samen in Brussel om op 23 oktober terug naar huis te keren. 

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn we op zoek naar gastgezinnen. Hebben jullie zin om zelf gastgezin te zijn of kennen jullie in jullie omgeving mensen die gastgezin willen zijn voor één duo?

Wanneer?
Vanaf zondagmiddag 9 oktober tot 's ochtend donderdag 20 oktober (de YOUCA Action Day).

Wie komt er op bezoek?
Een duo Oegandese ambassadeurs (6 duo’s). Deze ambassadeurs zitten in een traject bij Rikolto (onze projectpartner van dit jaar) om hun onderneming rond duurzame voeding te laten groeien.

Wat verwachten we van jou als gastgezin?
We vragen dat je kosteloos de Oegandese jongeren laat meeleven op het ritme van je gezin. Je zorgt voor een kamer, bedden en het eten (ontbijt, lunchpakket en avondmaal). Als gastgezin zorg je er ook voor dat dat de jongeren tijdig op de plaats van afspraak geraken. Soms komt er een vrijwilliger de jongeren bij jullie thuis ophalen. Soms is het station de plaats van afspraak. Dit spreken we telkens met jullie af wat mogelijk is. YOUCA vergoedt het transport voor de jongeren (gopass, buskaartjes, kilometervergoeding voor verplaatsing met auto).

Voor de Oegandese jongeren is het een unieke ervaring om België te leren kennen door de ogen van jullie gezin. Jullie hoeven zeker geen speciale activiteiten of uitstapjes te plannen, het is voor de jongeren vooral leuk dat ze jullie gezin en dagelijkse leefwereld leren kennen. Good to know: de jongeren kunnen allemaal Engels, zeker handig om interessante gesprekken te voeren aan de keukentafel 

We vragen ook om mee te helpen zoeken naar warme kledij want het zal voor de Oegandese jongeren bijzonder koud aanvoelen hier. De jassen, sjaals of truien krijgen jullie na de uitwisseling uiteraard terug.

Wat nu?
Bespreek dit uitgebreid aan de gezinstafel en vul voor 19 augustus dit inschrijvingsformulier in. 

De voorbije jaren toonden ons dat het steeds een intense, hartverwarmende, hectische en onvergetelijke periode is.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen contacteer mij op +32474039255 of lisa@youca.be