YOUCA steunt Molenbeek Rebels Basketball en Jongerenwerking ACM

Op de VIP-dag van YOUCA hebben de afgevaardigde jongeren van de scholen die meedoen aan de YOUCA Action Day over Belgische projecten gestemd. Zo zal YOUCA 'Molenbeek Rebels Basketball' en 'Jongerenwerking van ACM (adviescentrum migratie) steunen.


Molenbeek Rebels Basketball is een basketbalclub voor maatschappelijk kwetsbare meisjes en meisjes met migratieachtergrond. Wenke Thewis: "Met de steun van YOUCA kunnen we het inschrijvingsgeld verlagen en jongeren de mogelijkheid geven om mee te doen aan basketbalkampen en stages." De organisatie wil hen via een sportengagement empoweren. Ze wil hen hun eigen talenten laten ontdekken en hun talenten laten ontplooien zodat ze deze bagage kunnen meenemen naar hun dagelijks leven en toekomst.

Met de steun van YOUCA kunnen we het inschrijvingsgeld verlagen en jongeren de mogelijkheid geven om mee te doen aan basketbalkampen/stages

Wenke Thewis (Molenbeek Rebels Basketball)

Ook het jongerenproject 'One for all' van het Adviescentrum Migratie kozen de jongeren van de VIP-dag uit. Dit project wil alleenstaande jongeren met een vluchtverleden samenbrengen met jongeren van andere jeugdwerkingen, zoals Scouts, Chiro, KRAS, JES of Tumult. "Elke nieuwkomer verdient de kans om deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod. Daarom werken we met de partnerorganisaties ook samen om laagdrempeliger en toegankelijker te worden voor jonge vluchtelingen", aldus de organisatie.