YOUCA Action Day: helemaal corona-proof!

Drie maanden geleden kenden we het concept lockdown nog niet, over vier maanden plannen we de YOUCA Action Day. Die twee lijken moeilijk met elkaar te verzoenen, maar die uitdaging gaan we graag aan. Met YOUCA bereiden we daarom de nodige corona-proof alternatieven voor zónder dat we aan kwaliteit en engagement moeten inboeten. 

YOUCA gaat er momenteel van uit dat de YOUCA Action Day kan doorgaan. Daarnaast werken we aan verschillende scenario’s, om een alternatief aan te bieden dat even sterk is als het origineel. Mocht er in de komende maanden sprake zijn van een tweede golf waarbij de versoepelingen van de maatregelen teruggeschroefd worden, zal YOUCA klaarstaan met alternatieven. Deze alternatieven krijgen op dit moment vorm - in de hoop ze niet te moeten gebruiken.

MAATREGELEN

YOUCA volgt alle maatregelen op en past de werking aan waar nodig. We organiseerden afstandsonderwijs in plaats van presentaties door YOUCA-jongeren in de school, een online voting voor het campagneproject van 2021, een themakamp binnen de landsgrenzen in plaats van een projectbezoek in Rio de Janeiro, … en de volledige jongerenwerking draait op afstand. Lees hier meer over hoe de projecten in andere landen zich aanpassen.

De YOUCA Action Day geven we vorm op een veilige en verantwoorde manier, met zorg voor elkaar. Want: we geloven dat deze campagne absoluut moet doorgaan.

Deze campagne moet doorgaan. We willen namelijk de nodige fondsen verzamelen voor het project van KIYO in Brazilië en de Filipijnen. We willen aandacht vragen voor de mondiale uitdaging ‘shrinking space’. We willen jongeren ondersteunen in hun engagement. We willen leerlingen een leerrijke werkervaring bieden en tenslotte willen we werkgevers de kans bieden om samen met hen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Daarbovenop vieren we onze 15e verjaardag graag met jou erbij!

BEN JE LEERKRACHT?
Registreer je school voor de YOUCA Action Day op 15 oktober 2020. Zo blijf jij op de hoogte van al het nieuws dat we delen rond de organisatie van de YOUCA Action Day. 

Zoals hierboven vermeld gaan we er momenteel van uit dat de YOUCA Action Day kan doorgaan op 15 oktober. Toch werken we aan enkele sterke alternatieven mocht er sprake zijn van een tweede golf. Deze alternatieven krijgen op dit moment vorm - in de hoop ze niet te moeten gebruiken. En daar kunnen jullie bij helpen! Vul deze (heel korte) bevraging in en geef aan wat voor jou belangrijk is.

Mochten we door de situatie verplicht worden om terug te vallen op deze alternatieven zullen we jullie daar ten laatste eind augustus van op de hoogte te brengen.

BEN JE WERKGEVER?
Registreer alvast voor de YOUCA Action Day op 15 oktober 2020. Zo weten wij en de jongeren dat we op je mogen rekenen. Elke job is een werkervaring voor een leerling én steun voor het project in Brazilië/Filipijnen. Elke job telt.

Ben je geregistreerd en kan de YOUCA Action Day toch niet doorgaan? We brengen je dan meteen op de hoogte, ten laatste eind augustus, en stellen je een alternatief aanbod voor. Heb je reeds betaald, zal je kunnen kiezen of je jouw steun voor het project in Brazilië/Filipijnen behoudt of via creditnota terugkrijgt.

Om onze alternatieven voor te bereiden en vorm te geven, peilen we graag even naar je mening om te zien wat jij belangrijk vindt aan de YOUCA Action Day. Hiervoor kan je deze (heel korte) bevraging invullen. Jullie mening en input is namelijk super waardevol voor ons!

STEUN YOUCA
Ook tijdens de coronacrisis willen wij onze (jongeren)werking verder zetten. Hiervoor kunnen we jouw steun gebruiken. Jongeren krijgen kansen om te groeien in hun actief engagement en maatschappelijk leiderschap. Zij doen dit via verschillende vormingsactiviteiten, actietrajecten, deelname aan commissies en bestuursorganen.
Wil jij YOUCA graag steunen? Fantastisch! Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest, voor een gift aan het fonds Vrienden van YOUCA bij Koning Boudewijnstichting.
Lees hier hoe je ons kan steunen.