**VACATURE** YOUCA zkt. Helpdesktalent YOUCA Action Day (m/v/x)

YOUCA vzw (vroeger Zuiddag) zoekt een helpdesk-medewerker, voltijds contract van 12/08/19 tot en met 17/01/2020. Je kan solliciteren met een cv en motivatiebrief, voor vrijdag 12/07/2019 om 12 uur, via job@youca.be.

YOUCA = YOUth for Change and Action

YOUCA, YOUth for Change and Action (vroeger gekend als Zuiddag) is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken van maatschappelijke thema’s en hen te ondersteunen in hun engagement. We zorgen voor unieke ontmoetingen met een impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.

Jaarlijks organiseren we de YOUCA Action Day. Op 17 oktober 2019 doen we dat voor de 14e keer. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om die dag aan de slag te gaan voor een bedrijf, organisatie, overheid of particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar is dat een project voor jonge ondernemers van Trias ngo in Guinee en enkele kleinere projecten in België.

Jouw rol bij YOUCA: aanspreekpunt voor alle deelnemers aan de YOUCA Action Day

Vóór en tijdens de YOUCA Action Day komen leerlingen, leerkrachten en werkgevers bij jou terecht met hun vragen – via mail, telefoon en social media. Het ene moment vraagt een leerling hoe je een job kan toevoegen, het andere moment is er een werkgever die vragen stelt over de betaling. Jij bent dé expert die hen verder helpt, want jij vindt je weg achter de schermen van de jobbank (online platform en CRM-systeem). Jij zoekt met de glimlach naar oplossingen en hebt de bereidheid om alle vragen ‘as soon as possible’ te beantwoorden.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en weet je ook welke vragen je kan doorspelen aan je collega’s. Met je collega scholenparticipatie geef je ook enkele workshops over de jobbank aan leerkrachten. Samen slagen we erin om zoveel mogelijk leerlingen voor één dag aan de slag te krijgen!

Na de YOUCA Action Day zet jij je administratieve skills vooral in voor een vlekkeloze facturatie. De werkgevers-voor-één-dag zijn je dankbaar wanneer hun deelname een goede ervaring is, van A tot Z. Zo verzamelen we de nodige funding voor jongerenprojecten wereldwijd.

Ben je er klaar voor? Everybody will love you als jij je job goed uitvoert!

Checklist voor de geschikte kandidaat

 • Je bent positief ingesteld en oprecht enthousiast over de YOUCA Action Day.
 • Je krijgt er een kick van om mensen te helpen.
 • Je bent klantvriendelijk en denkt mee met iedereen die jou contacteert.
 • Je bent administratief sterk en computers hebben geen geheimen voor jou.
 • Je hebt oeverloos geduld met mensen die geen ‘digital native’ zijn.
 • ‘Getting things done’ is je motto: je werkt actie- en oplossingsgericht.
 • Je kan zelfstandig werken en communiceert vlot met het team.
 • Je krijgt goede vibes van een dosis campagne-stress.
 • Je bent bereid om bij te leren en zowel jezelf als de organisatie te versterken.
 • Je bent communicatief vaardig, spreekt en schrijft goed Nederlands. Frans en Engels zijn een pluspunt.
 • Je kan flexibel omgaan met ad hoc taken en draagt je steentje bij waar nodig voor de hele campagne.
 • Je hebt interesse in mondiale thema’s en kan je vinden in de missie van YOUCA.

Check? YOUCA biedt jou…

 • Een zinvolle job in een unieke, dynamische organisatie in de fijnste tijd van het jaar
 • Samenwerken met vier enthousiaste collega’s en een hele groep geëngageerde jongeren
 • Voltijds contract van bepaalde duur van 12/08/2019 tot en met 17/01/2019
 • Verloning volgens de barema’s van de socio-culturele sector (pc 329, A3)
 • Volledige tussenkomst woon-werkverkeer openbaar vervoer, maaltijdcheques, eindejaarspremie
 • Werkplaats in Mundo-J, nabij Brussel-Centraal en metro Troon

YOUCA ijvert voor een rechtvaardige samenleving wereldwijd. Wij selecteren kandidaten dan ook op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden – ongeacht gender, herkomst, nationaliteit of handicap.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief vóór vrijdag 12 juli 2019 om 12u naar job@youca.be met referentie ‘Helpdesk’. We selecteren een aantal kandidaten voor een gesprek en opdracht in de week van 22 juli. Vrijdag 19/7 laten we ten laatste weten of we je graag willen ontmoeten.

Meer informatie

Op youca.be/vacatures. Neem een kijkje op onze sociale media en www.youca.be. Met vragen kan je terecht bij coördinator Jolien Vanden Wyngaert, jolien@youca.be of 0486 71 23 92.