**VACATURE** Word communicatieheld bij YOUCA (m/v/x)!

YOUCA zoekt een verantwoordelijke communicatie & PR, contract onbepaalde duur aan 60% (22,8 u/week), met onmiddellijke indiensttreding.

YOUCA, YOUth for Change and Action (vroeger Zuiddag), is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken rond belangrijke maatschappelijke thema's en door hen te ondersteunen in hun engagement.

Jaarlijks organiseren we in oktober de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om die dag aan de slag te gaan voor een bedrijf, organisatie, overheid of particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen, gaat naar jongerenprojecten wereldwijd, in samenwerking met NGO's. Doorheen het jaar organiseren we vormingsactiviteiten en acties voor en door jongeren, zowel in schooltijd als in vrije tijd.

YOUCA trekt jongerenparticipatie door in de hele werking. Jongeren selecteren welke projecten financiële steun zullen krijgen, verdiepen zich in de uitdaging van het jaar, zetten acties op om deze uitdaging te doen leven, gaan op inleefreis naar het project en ontvangen 12 jongeren in België, geven presentaties in deelnemende scholen, overtuigen bedrijven om deel te nemen... Jongeren zijn er op alle niveaus, zij zetelen in het Bestuur en de Algemene Vergadering.

YOUCA maakt deel uit van het internationale netwerk SAME (Solidarity Action day Movement Europe).

JOUW ROL BIJ YOUCA
Als verantwoordelijke communicatie & PR maak je onze missie mee waar. Je strijdt voor een rechtvaardige, duurzame samenleving door jongeren, scholen en werkgevers te bereiken en hen te stimuleren zodat ze deelnemen aan de YOUCA Action Day. Je zorgt ervoor dat ze weten waarom ze deelnemen door hen te sensibiliseren over de mondiale uitdaging. Naast deze campagne, communiceer je ook over de algemene werking van YOUCA.

- Je bedenkt marketing- en communicatiestrategieën voor verschillende doelgroepen (jongeren, scholen en werkgevers) om hen te bereiken en te stimuleren zodat ze deelnemen aan de YOUCA Action Day. Je brengt deze strategieën tot leven door ze uit te voeren, te evalueren en aan te passen waar nodig.
- Je werkt samen met externe partners (IT, grafische freelancers, filmploeg, ...) om je ideeën uit te voeren en met de NGO-partners om een gemeenschappelijke communicatie te ontwikkelen.
- Je bedenkt concepten en ontwikkelt tools tot een effectief product (bijv. infobrochure voor scholen).
- Je beheert de website en sociale media, qua content en advertising.
- Je hebt enkele redactionele taken (bijv. jaarverslag) en stuurt mailings uit voor de verschillende doelgroepen, in samenwerking met je collega's.
- Je bent verantwoordelijk voor de online jobbank, waar leerlingen en werkgevers hun jobs voor de YOUCA Action Day registreren. Je bekijkt de jobbank analytisch, creëert flows voor de verschillende gebruikers, schrijft de nodige copy en vanuit gebruikersfeedback destilleer je actiepunten voor marketing en communicatie.
- Je implementeert nieuwe tools waar nodig.
- Je doet aan branding en volgt alle externe communicatie op.
- Je hebt een visie op community building en stakeholdermanagement.
- Je doet dit bovenal niet alleen: samen met jou is er een jongere in dienstverband. Jij coacht en stuurt die jongere aan. Daarnaast is er ook de communicatie-crew van geëngageerde jongeren die graag met jou meedenkt en mee uitvoert.

CHECKLIST VOOR DE GESCHIKTE KANDIDAAT
- Je hebt een positieve ingesteldheid en bent enthousiast over YOUCA en de YOUCA Action Day. Je hebt ervaring in marketing, communicatie en copywriting. Ervaring kan zowel professioneel als via stage, vrijwilligerswerk, ...
- Je kan klaar en doelgroepgericht communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.
- Je hebt een vlotte pen en een oog voor vormgeving.
- Je kan goed overweg met gangbare computerprogramma's, Google Analytics en beschikt over digitale vaardigheden. Kennis van grafische software is een pluspunt.
- Je kent het medialandschap in Vlaanderen en Brussel en weet welk medium je voor wat kan inzetten.
- Je kan zelfstandig jouw takenpakket organiseren en prioriteiten stellen. Als verantwoordelijke voor communicatie & PR binnen de organisatie kan je realiseerbare doelen hanteren.
- Je werkt graag in team aan een gemeenschappelijk project en kan vlot met collega's samenwerken. Je kan samenwerken met jongeren op een participatieve manier en hen coachen.
- Je bent positief en enthousiast, met een zotte kwinkslag. Je bent creatief en innovatief. Je bent flexibel en past je zoals een kameleon aan veranderende situaties aan.'Getting things done' is je motto: je werkt actie- en oplossingsgericht. Je neemt initiatief en anticipeert op de te verwachten workload. Je hebt voeling met duurzame ontwikkeling en vindt maatschappelijk engagement belangrijk.
- Je bent bereid om bij te leren en zowel jezelf als de organisatie te verbeteren.
- Jij én je naasten vinden het prima dat je af en toe 's avonds en in het weekend werkt, op momenten dat jongeren vrije tijd hebben.
- Meerdere wereldtalen beheersen is een pluspunt.

CHECK? YOUCA BIEDT JOU...
- Een zinvolle job met veel autonomie en ruimte voor initiatief in een unieke, dynamische organisatie
- Nauwe samenwerking met enthousiaste collega's en een hele groep geëngageerde jongeren
- Contract van onbepaalde duur met onmiddellijke indiensttreding
- Flexibele werkuren aan 22,8 uur per week (60%)
- Verloning volgens de barema's van de sociaal-culturele sector (pc 329.01, B1c)
- Volledige tussenkomst woon-werkverkeer openbaar vervoer, maaltijdcheques, eindejaarspremie, mogelijkheid tot telewerk
- Coaching op maat en een vormingsbudget
- Mogelijkheid om een buitenlands campagneproject te bezoeken i.h.k.v. de projectdocumentaire
- Werkplaats in Mundo-J, nabij Brussel-Centraal en metro Troon

YOUCA ijvert voor een rechtvaardige samenleving wereldwijd. Wij selecteren kandidaten dan ook op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden – ongeacht gender, herkomst, handicap, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, ...

INTERESSE?
Stuur je CV en motivatiebrief vóór 31 juli 2020 naar job@youca.be met referentie 'Communicatie & PR'. We selecteren een aantal kandidaten voor een eerste gesprek en opdracht. Dit zal plaatsvinden op maandag 10 augustus 2020. Op ten laatste 6 augustus 2002 laten we je weten of op gesprek mag komen.

MEER INFORMATIE?
Op http://youca.be/vacatures. Met vragen kan je terecht bij coördinator Jolien Vanden Wyngaert (jolien@youca.be, 0486/71 23 92) en de huidige verantwoordelijke communicatie & PR Tatiana De Wée (tatiana@youca.be, 0472/23 02 28).