Op pad met Marie en Dédé tijdens de YOUCA Action Day!

Hallo, wij zijn Marie en Dédé. Vandaag zijn wij er op uit gestuurd door YOUCA om vliegende reporters te zijn voor 1 dag. In dit verslag vertellen wij iets meer over onze ervaring.

Een korte voorstelling:

Hallo, mijn naam is Dédé. Ik ben 17 jaar en studeer wetenschappen wiskunde in het SMC te Lede. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen, maar eigenlijk muziek in het algemeen en Chiro. Ik heb voor deze job gekozen omdat ik van mezelf vind dat ik een interessante en aantrekkelijke schrijfstijl heb en ik wou hier graag eens iets mee proberen.

Hallo, mijn naam is Marie. Ik ben 16 jaar oud en studeer humane wetenschappen in prizma campus college in Izegem. Mijn hobby is tekenen. Ik wilde deze dag vliegende reporter zijn omdat ik de journalistiek wou ontdekken. Deze dag zou meer duidelijkheid moeten geven in aanloop naar de studiekeuze die mij te wachten staat volgend jaar.

Onze dag begon om half 10 ’s ochtends in het Broei. Hier kregen we een korte briefing en daarna stond ons eerste interview op de planning. We werden naar het bedrijf Delaware gestuurd om daar Hillary Karikari te interviewen. Hillary is 17 jaar en studeert ook humane wetenschappen. Zij mocht 1 dag aan de slag als receptioniste en wij kregen de kans om haar enkele vragen te stellen in de lobby van het bedrijf, met prachtig uitzicht op de Ghelamco Arena. Haar dag begon deze ochtend om half negen:

Afbeelding met persoon, vloer, staand, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving

Waarom doe je mee aan de YOUCA Action Day?

Eerlijk gezegd, omdat het een opdracht is voor school maar ik vind YOUCA wel een zeer mooi initiatief. Ik ben ook een groot voorstander van jongerenengagement ten voordele van andere jongeren over gans de wereld.

Waarom vind je jongerenengagement zo belangrijk?

Ik vind dat het in een tijd zoals deze belangrijk is om in onze samenleving waar jongeren zó vrij zijn iets terug te geven aan jongeren die het niet zo makkelijk hebben als wij.

Kan je ons iets meer vertellen over Delaware, waar je vandaag werkt?

Delaware is een bedrijf opgericht in een tijd waar nog niet zoveel computers en andere ICT-gerelateerde dingen in thuishoorden. Mensen die wel iets van technische middelen nodig hadden, maar voor wie dit niet beschikbaar was, kregen die aangeboden door Delaware.

Wat houdt jouw job in?

Ik ben aangenomen als receptioniste en spring in waar nodig. Delaware is een groot bedrijf dus ik heb al veel van verdieping naar verdieping gewandeld (lacht).

Denk je dat je een mooie herinnering overhoudt aan deze dag?

Ja hoor, deze job was overigens ook mijn eerste keuze dus ik ben zeer blij dat ik hier aan de slag mag. Ik ben ervan overtuigd dat het een toffe dag wordt!

Waarom koos je voor deze job, heeft het iets met je richting in de toekomst te maken?

Ik denk niet dat ik deze richting uit wil maar ik wou het wel gewoon eens geprobeerd hebben. Ik vind het super boeiend maar mijn interesses liggen toch ergens anders. Ik ben zeer blij dat ik deze kans gekregen heb.

In de namiddag gingen wij langs bij nog 3 andere jongeren. Hun namen waren Nynke (17) , Flore (17) en Rami (15). Zij mochten vandaag meehelpen bij FOS Open Scouting. Deze 3 echte scouten beleefden hier hun YOUCA Action Day vol plezier. Wij stelden ook hen een aantal vragen:

Waarom doen jullie mee aan de YOUCA Action Day?

Rami: Eerlijk antwoord…? Anders krijg ik een buis voor godsdienst (lacht). Maar ik vind het wel super leuk. Het is ook dankzij school dat ik met YOUCA in contact ben gekomen. Ik vind het wel een zeer originele manier van helpen en zeker en vast een leuke ervaring.

Flore: Ik vind het ook een zeer mooi initiatief maar had hier zonder school ook nooit gezeten omdat ik niet van het bestaan afwist. Het is eens een leuke en originele opdracht.

Wat hield jullie takenpakket in?

We hebben een zeer gevulde agenda met veel verschillende activiteiten. Van Instagram take-over en de EHBO nakijken tot brainstormen over het jaarthema ‘ongehoord’ en de spelletjesmap aanvullen. Allemaal heel erg leuk. We hebben ook een kijkje mogen nemen in het scoutsarchief en hebben hier zeer interessante en zelfs enorm oude documenten gevonden.

Zouden jullie na vandaag overwegen om uit eigen initiatief iets voor het goede doel te doen?

Nynke: Jazeker, als ik hier tijd voor heb. Ik vond het ook leuk om zoiets als vandaag te doen op deze locatie. Dus als ik nog eens zo’n kans krijg doe ik dit zonder twijfel opnieuw.

Ten slotte hebben wij, de vliegende reporters, er ook een zeer leuke en leerrijke dag op zitten. Het was enorm interessant. We vonden het een uniek avontuur om deze interviews af te nemen en op de website van YOUCA te verschijnen om anderen te laten zien hoe jongeren deze dag ervaren hebben. Hopelijk hebben jullie een even fijne YOUCA Action Day achter de rug.

Bedankt voor het lezen!

Dédé en Marie