Ontmoet onze vijf nieuwe ambassadeurs

YOUCA is proud to present… the future!

Onze vijf nieuwe ambassadeurs zijn gevonden. Het komende jaar zullen Charlotte, Sinan, Hannelore, Timothy en Ose YOUCA vertegenwoordigen. 

Jullie staan ongetwijfeld te popelen om hen beter te leren kennen, daarom hier alvast een klein voorsmaakje:

Charlotte, 14

Charlotte haar interesses zijn volleybal, piano en grappige trivia-weetjes opzoeken! Haar motto is het bekende “carpe diem” of “pluk de dag”. Haar ideale (en dus coronavrije) dag begint met uitslapen, op de middag iets lekkers gaan eten met haar vrienden, en ‘s avonds feesten! Als ze een dier zou zijn, is ze een wolf. Ze zit graag in een hechte roedel en vindt loyaliteit belangrijk!

Charlotte wou zich vorig jaar al kandidaat stellen voor het ambassadeurschap, maar was toen nog te jong. Dit jaar heeft ze extra research gedaan, zich helemaal gevonden in de missie van YOUCA en haar kandidatuur ingediend. En nu is ze hier, waar ze thuishoort!

Sinan, 17

Sinan houdt van de Scouts, uitgaan en nieuwe mensen leren kennen. Zijn ideale dag is: uitslapen, dan afspreken met zijn vrienden, zich amuseren en mooie herinneringen maken! Zijn motto luidt: “je hebt maar één leven; leef elke dag alsof het je laatste is!”

Als hij een dier zou zijn, is hij een arend. Hij heeft altijd al willen kunnen vliegen.

Hij kreeg informatie over YOUCA op school en de thema’s leken hem meteen super interessant! Hij was benieuwd om te zien hoe jongeren uit andere culturen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals discriminatie en gelijkheid. Hij hoopt de andere ambassadeurs gauw in het echt te kunnen ontmoeten!

Hannelore, 16

Hannelore houdt vooral van muziek: ze speelt muziek en doet aan musical. Ze vindt het leuk om creatief te zijn en van zichzelf te laten horen, ze zit daarom ook in de jeugdraad van Merelbeke en bij de Scouts. Haar ideale dag ziet er als volgt uit: vroeg opstaan, bootje varen en aan het water picknicken. Daarna wat zwemmen en ten slotte van een klif springen en zich in het water laten vallen. Dat heeft ze altijd al willen proberen. Haar levensmotto is “You Only Live Once!” Als ze een dier was, was ze de Newfoundlander hond: want ze is speels, enthousiast en loyaal!

Hannelore stelde zich kandidaat omdat ze op zoek was naar iets waarin ze zich kon smijten. Ze was ook op onze virtuele KICK-OFF en heeft zich daar enorm geamuseerd!

Timothy, 17

Timothy houdt van sport, de Scouts en chillen met zijn vrienden. Zijn levensmotto is dan ook “good vibes: jezelf gewoon amuseren”. Op zijn ideale dag, chillt hij op het strand met vrienden. En dan ‘s avonds bij iemand thuis verder praten. Als hij een dier zou zijn, is hij -net zoals Charlotte- een wolf, want dat is zijn totem bij de Scouts.

Waarom wou hij ambassadeur worden? De virtuele KICK-OFF heeft hem overtuigd. Hij hield van de levendige discussies en heeft daar de smaak van YOUCA te pakken gekregen. Bovendien wil hij nieuwe mensen én zichzelf beter leren kennen. 

Ose, 17

Ose houdt van tekenen, muziek luisteren en creatief zijn. Op haar ideale dag is ze buiten met haar vrienden om te picknicken en bij te praten. Haar levensmotto luidt: “You don’t find yourself, you create yourself”. Als ze een dier zou zijn, is ze een vogel die de vrijheid heeft om te vliegen naar waar hij ook wil!

YOUCA werd bij Ose op school voorgesteld en ze vond zichzelf meteen in onze visie terug. Ze vond onze thema’s boeiend en besloot om deel van ons uit te maken. En dat is ze nu ook!