Ontmoet onze vijf ambassadeurs!

Nog even en we vliegen bovenstaande ambassadeurs (Carla, Pauline, Marie, Manon en Mathijs) naar Ecuador. Zij zijn het gezicht van onze campagne. In samenwerking met Plan Belgie leren zij het project kennen en ontmoeten ze de Ecuadoraanse jongeren.


lk wil mij inzetten in het bestrijden van sociale ongelijkheid en vooral vechten voor een betere wereld voor jongeren. Ik ben ervan overtuigd dat de meisjes en jongens in Ecuador het recht hebben om hun rechten te kennen. Daarom wil ik samen met YOUCA een deur openen zodat de jongeren daar hun dromen kunnen waar maken.

Carla, Nieuwen Bosch Humaniora in Gent

Interessant feit over Carla volgens de mede-ambassadeurs: Carla is bang van spinnen, ooit heeft ze eens een heel hotel bijeen geschreeuwd toen ze een mini-spinnetje zag.


Deze inleefreis is een heel unieke ervaring waar je nieuwe, geëngageerde mensen leert kennen. Het thema gendergelijkheid sprak mij ook echt aan omdat ik denk dat dit iets is waar we over heel de wereld nog aan kunnen werken. Daarom denk ik dat het zeer leerrijk is om in Ecuador met de jongeren te praten. Ik denk dat als we onze ervaringen dan met anderen delen we zeker het verschil kunnen maken. Dat is de reden dat ik zo graag ambassadeur wou worden.

Pauline, Sint-Andreaslyceum Sint- Kruis

Interessant feit over Pauline volgens de mede-ambassadeurs: Pauline is erg creatief. Toen zij en haar familie op een zomerdag in de tuin zaten, versierde ze een blaadje. Dit plakte ze aan de voordeur om mensen te informeren dat ze in de tuin zaten. Alleen de plakband was een beetje te stevig, het blaadje heeft er dus nog lang gehangen.


Voor mij draait het om het totaalplaatje. Zo veel nieuwe mensen ontmoeten in België en in Ecuador. Daarnaast wil ik nog te weten te komen welke problematieken er in Ecuador zijn en hoe jongeren deze aanpakken. Maar ook het verhaal verspreiden naar onder andere verschillende scholen is iets wat ik belangrijk vind, want wat is een inleefreis zonder dat je die ervaring erna deelt? ​

Marie, KS Diest

Interessant feit over Marie volgens de mede-ambassadeurs: Marie is een geweldige muzikante, ze speelt al negen jaar cello! Helaas zijn haar cello en strijkstok haar niet altijd goed gezind. Ze laten het namelijk geregeld afweten op concerten.


Ik wou heel graag ambassadeur worden om de sfeer bij YOUCA nog meer op te snuiven. Samen met andere jongeren wil ik graag het YOUCA-virus verspreiden. Zo kunnen we de wereld een leukere plaats maken. Daarnaast kijk ik er naar uit om nieuwe mensen te leren kennen.

Manon, Paridaens Leuven

Interessant feit over Manon volgens de mede-ambassadeurs: Manon is impulsief, onlangs had ze besloten haar haar 30 centimeter te laten knippen. Diezelfde dag nog is ze naar de kapper geweest.


Ik wil zeker heel veel ervaring opdoen en veel bijleren. Het is zalig om unieke mensen te ontmoeten en het vuur van YOUCA te verspreiden! Samen kunnen we een verschil maken.

Mathijs, KA Keerbergen

Interessant feit over Mathijs volgens de mede-ambassadeurs: Mathijs is een geweldige natuurliefhebber. Wanneer hij op een van zijn fietstochten een slak tegenkomt die de weg wilt oversteken, stopt hij en zet hij het terug in de natuur. Zo kan het beestje niet overreden worden.