Met deze 5 tips vind jij de job van je dromen!

Op donderdag 19 oktober 2017 ga jij met meer dan 15.000 jongeren een dagje aan het werk op de YOUCA Action Day. Hoe sneller je begint aan de zoektocht naar een job, hoe beter. We helpen je alvast een handje, want met deze vijf tips heb jij zo je droomjob te pakken!

  1. Gebruik je netwerk. Spreek je vrienden, familie, leerkrachten, buren en kennissen aan en zeg hen dat je op zoek bent naar een job. Wie weet kennen zij iemand die je droomjob kan aanbieden of hebben ze nog wel een karweitje dat op jou staat te wachten.
  2. Registreer en neem een kijkje op onze jobbank! Er zijn heel wat werkgevers die al jobs hebben geplaatst en wachten op gemotiveerde sollicitanten zoals jij!
  3. Maak gebruik van de jobflyer! Stap binnen in de kruidenier, de fietsenwinkel of het gemeentehuis en vertel hen dat je graag een dagje zou komen meewerken. Als zij de jobflyer invullen, kan jij die gegevens inbrengen op jouw profiel op de jobbank. Je werkgever moet dan enkel nog bevestigen en voilá, je hebt je job!
  4. Neem contact op met het bedrijf of de organisatie waar jij altijd al had willen werken, leg uit dat je meedoet aan de YOUCA Action Day en geef hen alle info die ze nodig hebben. Werkgevers houden van initiatief! TIP: check eerst of ze nog niet in de jobbank staan.
  5. Wees creatief. Niets is onmogelijk!

Met deze tips vind je gemakkelijk een job. En onthoud: the sky is the limit!

Registreer je nu op de jobbank