Leer Thiana kennen!

Hoi!

Als nieuwe ‘campagnemedewerker jobs’, ben ik enorm trots dat ik het goede werk van mijn voorganger Naomi verder mag zetten en mijn steentje kan bijdragen aan YOUCA.

“I can be pretty persuasive if I believe in something strongly enough.”

Mijn voornaamste taak is om werkgevers te bewegen om zo veel mogelijk jobs te creëren voor de ruim 15 000 jongeren die deelnemen aan de YOUCA Action Day. Ik ben ervan overtuigd dat de YOUCA Action Day niet enkel een maatschappelijke meerwaarde betekent op vlak van duurzame ontwikkeling en jongerenparticipatie, maar ook een pak potentiële groeikansen voor het bedrijf of organisatie kan opleveren. Jongeren, de werknemers van de toekomst, zijn immers een bron vol talenten die op springen staat! Een win-winsituatie verzekerd!

De drang om mijn stem te laten horen en op te komen voor waar ik in geloof, is al sterk aanwezig sinds mijn kindertijd maar heeft pas actief vorm gekregen binnen mijn vrijwillige engagementen, zoals bijvoorbeeld als lid van de VN-werkgroep van de Vlaamse Jeugdraad. Ik las ooit de quote “I grew up with three brothers and no sisters. That’s the best preparation for politics any girl can have.” Bij deze steek ik dus officieel de oorzaak van mijn diepgewortelde overtuigingsdrang op mijn drie eigenzinnige, weliswaar fantastische, broers.

Scouting D’as… ENGAGEMENT

Waar ik al jaren enorm veel energie uithaal is mijn vrijwillig engagement binnen Scouts & Gidsen Vlaanderen. Als gouwcommissaris van Zuid-West-Vlaanderen ben ik pedagogisch eind-verantwoordelijke van 26 scoutsgroepen. Ik verdedig hun belangen op nationaal niveau en ondersteun hen op regionaal niveau. Hier zie ik steeds het engagement dat jongeren opnemen en word ik nog dagelijks verwonderd over het sterke ondernemerschap, de zin voor verantwoordelijkheid en het speels enthousiasme dat de leiding elke week uit hun hoed blijft toveren.

Jongeren, de werknemers van de toekomst, zijn immers een bron vol talenten die op springen staat! Een win-winsituatie verzekerd!

Zuidpartner ‘Plan International Belgium’

Mijn interesse voor maatschappelijke verandering en sociale actie heeft een enorme boost gekregen tijdens mijn stage als Trainee Development Education bij Plan International België. Heel toevallig de partner van YOUCA voor dit jaar… Jip, it’s a small small world! De kennis en ervaring die ik hier heb opgedaan kan ik zeker meenemen naar potentiële werkgevers-voor-één-dag.

YOUCA-werkgever

Bij Plan International België mocht ik bovendien zelf even proeven van het leven als YOUCA-werkgever door 4 enthousiaste jongedames te ontvangen op de YOUCA Action Day. Gevolg: een super leerrijke dag, zowel voor de dames, als voor mezelf en de organisatie! Na een rondleiding en inleiding op de werking van de organisatie gingen we over tot een interactieve brainstormsessie over komende projecten en campagnes. Het is prachtig om te zien hoeveel kracht en bruisende creatieve ideeën er in jonge mensen zitten, die op zo’n moment van nature tot uiting kunnen komen. Ik raad werkgevers dus zeker aan om de sprong te wagen en zich in te schrijven op onze jobbank!

Living the dream

De interessante en uitdagende mix van netwerken, motiveren, engageren en ondersteunen binnen een breed maatschappelijk werkveld, zorgt ervoor dat ik ‘mijn hobby’ tot ‘mijn werk’ heb kunnen maken. Zeg nu eens eerlijk, wie wil dit niet? Ik zie het alvast super hard zitten!

Wie weet tot binnenkort?

Thiana

Campagnemedewerker jobs
Thiana@youca.be
0472 83 70 02