Leer Tatiana kennen!

Ik ben Tatiana en ik ben verantwoordelijk voor de online en offline communicatie van YOUCA. Ik zorg bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief die je in je mailbox ontvangt, maar evengoed voor de verschillende infobrochures. Dat alles giet ik in communicatieplanningen om de juiste informatie zo dicht mogelijk bij de juiste persoon te brengen.

Engagement
Hoe ik bij YOUCA terecht kom? Toen ik over de organisatie las, werd ik meteen geprikkeld. Een organisatie die niet alleen voor, maar vooral samen met, jongeren streeft naar een duurzame en rechtvaardige samenleving? Super! Ik moest meteen denken aan mijn eigen vrijwilligerservaringen. Zelf werd ik voor de eerste keer vrijwilliger op mijn negentiende. Niet lang ervoor was er namelijk een brochure over vrijwilligerswerk in het buitenland op mijn bord beland die meteen mijn aandacht trok. Ik leende de trekkersrugzak van mijn zus en trok alleen naar Oekraïne. Daar nam ik deel aan een project over xenofobie en racisme. Mijn honger naar nog meer ervaringen was aangewakkerd! De jaren erop logeerde ik een maand als vrijwilliger in een klein dorpje in Senegal en trok ik naar Egypte –ondertussen met mijn eigen stoere rugzak- om bij een opvang mee de jongeren te entertainen. Op dit moment engageer ik mij voor Fashion Revolution, een van oorsprong Britse organisatie die streeft naar meer transparantie en duurzaamheid in de modewereld.

Men zegt wel eens: de jongeren nu zijn de leiders van morgen. Maar waarom pas morgen? Now is the time!

Leiders van morgen
Die ervaringen en aanrakingen met andere culturen waren een enorme verrijking voor mij. Het brak mijn klein wereldje op een positieve manier open, maar deed me ook inzien dat er actie nodig was voor problemen als armoede en discriminatie. Ik geloof echt dat jongeren die zaadjes van sociale actie en verandering met onze steun in zichzelf kunnen laten groeien. Zo’n emancipatie versterkt hun kritische stem zodat ook zij actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijk debat. Men zegt wel eens: de jongeren nu zijn de leiders van morgen. Maar waarom pas morgen? Now is the time!

Hopelijk tot snel?

tatiana.dewee@youca.be