Klaar voor Change and Action? Word VIP!

VIP zijn, wat betekent dat?

YOUCA, dat is voor én door jongeren. Onze naam is niet voor niets YOUth for Change and Action. Wij geloven dat de YOUCA Action Day nog meer kan leven op school, als jongeren erbij betrokken worden.

Daarom riepen we de VIPs in het leven. VIPs, dat zijn gemotiveerde leerlingen die ,naast hun deelname aan de YOUCA Action Day, een extra steentje willen bijdragen. Dat doen ze door leuke acties te bedenken om hun medeleerlingen te motiveren en staan ze paraat om YOUCA en de YOUCA Action Day uit te leggen aan al wie het horen wil. Op die manier hopen we het werk van de leerkracht te verlichten en de actiedag écht te doen leven op school.

VIP zijn, hoe gebeurt dat?

Op 12 september 2017 nodigen we alle VIPs uit in Vleugel F in Leuven. Elke deelnemende school mag 2 leerlingen afvaardigen. We verwachten 200 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel.

De leerlingen worden opgewacht aan het station en begeleid van a tot z. De YOUCA-crew bestaande uit jongeren en het team neemt die dag de begeleiding op zich.

Wat is het programma van de VIP-dag?

Na het onthaalmoment aan het station, worden de jongeren richting Vleugel F begeleid. Daar delen de 5 ambassadeurs die in juli naar El Salvador trokken hun onvergetelijke ervaringen. Na de middagpauze (lunch wordt voorzien) is het tijd om aan de slag te gaan: een presentatietraining en een workshop om acties te bedenken die hun medeleerlingen motiveren. We sluiten af met een tof actiemoment om de dag af te sluiten en daarna begeleiden we de leerlingen tot aan de trein.

Nog even praktisch:

  • De VIP-dag vindt plaats op dinsdag 12 september 2017 tussen 9 en 16 uur in Leuven.
  • YOUCA betaalt de tickets van openbaar vervoer van en naar de VIP-dag terug.
  • Deelname is gratis. YOUCA voorziet ook een lekkere en duurzame lunch.
  • De YOUCA-crew staan in voor de begeleiding van de VIP-dag van begin tot einde. Zij worden hierin ondersteund door Lies Corneillie, medewerker van YOUCA. Je kan bij haar terecht voor vragen.
  • Elke school mag sowieso 2 leerlingen inschrijven voor deze vormingsdag. (Wil je er meer inschrijven, neem contact op met Lies, afhankelijk van het aantal deelnemers van je school, kan je eventueel meer VIPs inschrijven)
  • Voor meer info kan je terecht bij Lies via lies.corneillie@youca.be of 0474 039 255
  • De leerkracht schrijft de leerlingen in. Deadline? Donderdag 7 september. Op 8 september krijgen jij en je leerlingen een mail met praktische informatie.

Klik hier om je leerlingen in te schrijven.