Hier zijn ze dan: onze nieuwe ambassadeurs

Dit zijn Kaat (16), Flo (16), Lisa (15), Luka (17) en Klaudia (16). Uit meer dan 20 kandidaten werden zij gekozen om YOUCA-ambassadeurs te worden. Dat betekent ,onder andere, dat zij in juli naar El Salvador trekken om er het project, een samenwerking met Trias ngo, en de Salvadoraanse jongeren te leren kennen. Daarnaast zijn ze als ambassadeur de vertegenwoordigers van YOUCA op hun school, in hun thuisstad en bij uitbreiding de wereld ;).

Waarom ze ambassadeur wilde worden? We vroegen het hen alvast:

Ik wil ambassadeur worden omdat ik het belangrijk vind om leeftijdsgenoten bewust te maken van welke kansen wij wél allemaal krijgen.

Kaat Paredis, Sint-Augustinusinstituut in Bree

Ik heb gekozen voor het ambassadeursschap omdat het concept voor en door jongeren mij erg intrigeert en ik meer over YOUCA wil weten.

Flo Van Wolput, Koninklijk Lyceum in Antwerpen

Ik vind YOUCA een heel fijn project met heel mooie ideeën. Ook het thema rond het project in El Salvador sprak me heel erg aan.

Lisa Van Gorp, Sint-Ursulalyceum in Lier

Ik vind YOUCA een hele leuke organisatie waar je heel veel leert, nieuwe mensen leert kennen en dat zorgt er echt voor dat je op een positieve manier verandert. Een hele leuke ervaring waar je als mens echt rijker van wordt.

Luka Boone, Sint-Jozefscollege in Torhout

Ik wil ambassadeur worden van YOUCA omdat ik toch wel benieuwd ben naar hoe de jongeren in El Salvador het hebben. Ik wil eigenlijk dat een Vilvoordenaar die het goed heeft beseft dat een goed leven leiden geen evidentie is.

Klaudia Hajdari, Koninklijk Atheneum in Vilvoorde

Er staat hen een veelbelovend parcours te wachten. Te beginnen met het jongerenweekend van 10 tot 12 maart, daar zullen ze meer te weten komen over het project.

Dikke proficiat en we wensen jullie heel veel succes met het ambassadeurschap.

Ook willen we nog graag even hun scholen feliciteren: proficiat Sint-Augustinusinstituut Bree, Koninklijk Lyceum Antwerpen, Sint-Ursulalyceum Lier, Sint-Jozefscollege Torhout en Koninklijk Atheneum Vilvoorde!