Gezocht: YOUCA-ambassadeurs m/v/x

Zin in een onvergetelijke ervaring? Wil je YOUCA overal, maar dan ook echt overal, vertegenwoordigen? Goesting om je helemaal onder te dompelen in de Filipijnse en Braziliaanse cultuur, het thema gelijke kansen en non-discriminatie, wereldwijd vrienden te maken en onze projectpartner KIYO beter te leren kennen? Ja, ja, en nogmaals ja?! Lees dan verder en stel je kandidaat. 

Ambassadeur zijn, wat betekent dat eigenlijk? 

 • Je wordt het gezicht van onze YOUCA Action Day 2021-campagne. Samen met andere jongeren vertegenwoordig je YOUCA en het project #impACT overal waar je komt: op school, in je gemeente/stad, in de jeugdbeweging, ….
 • Vanaf april dompelen we ons helemaal onder in het project #impACT. We wisselen met verschillende personen en organisaties uit over de uitdaging: 'Gelijke kansen en non-discriminatie', gaan virtueel in gesprek met de Braziliaanse en Filipijnse ambassadeurs, leren enkele woordjes Portugees en Filipijns, doen aan teambuilding, gaan op weekend en inleefreis in België enzovoort. 
 • Hiernaast doen we aan storytelling! We houden de achterban van YOUCA op de hoogte van onze avonturen via social media en de YOUCA-website. Warning: you’re filmed! 
 • Je gebruikt jouw talenten om je ervaringen te delen met de leerlingen die deelnemen aan YOUCA Action Day 2021 in België. Je werkt mee aan de communicatie van YOUCA. Zo schrijf je bijvoorbeeld voor de website, beheer je de social media, ... en staat het publiek, de pers en je eigen omgeving te woord.
 • Hier vind je alle informatie uitgebreid terug. 

Hoe word ik ambassadeur?

 1. Wij willen graag weten wie je bent en waarom jij een goede ambassadeur zou zijn. Vul daarom het kandidatuurformulier via deze link in.
 2. Opdracht: doe alsof je de YOUCA Action Day bekend gaat maken bij jou in de gemeente of bij een werkgever. Doe dit op een creatieve manier en maak er een filmpje/foto/*iets van om het ons te tonen. Vergeet jezelf niet eerst kort voor te stellen en je motivatie toe te lichten. (*kwaliteit van filmpje/foto/... is niet belangrijk, het gaat om wat je vertelt of doet. Gebruikt gerust een smartphone.)
 3. Bezorg dit aan Carol via carol@youca.be.
 4. Praat erover met je ouders, hun toestemming en ondersteuning is erg belangrijk. Hebben zij nog vragen of bedenkingen? Ze mogen altijd contact opnemen met Carol (0474/03 92 55).
 5. Doe dit ten laatste op zondag 4 april voor 23:59 uur.

In onze selectie houden we rekening met:

 • Jouw motivatie en goesting om je te engageren voor YOUCA.
 • Diversiteit: we stellen een diverse ambassadeursgroep van 5 jongeren samen. We houden onder meer rekening met: gender (m/v/x), interesses, woonplaats, school, studierichting, achtergrond, competenties, …

  Alle informatie over het ambassadeurschap kan je hier, in dit uitgebreid document, nog eens nalezen. 

  Heb je na het lezen van de oproep nog vragen? Dan kan je terecht bij de ex-ambassadeurs Samir en Sarah en Carol via carol@youca.be of Carol YOUCA op Facebook.