Gezocht: YOUCA-ambassadeurs m/v/x

Zin in een onvergetelijke ervaring?
Wil je YOUCA overal, maar dan ook echt overal, vertegenwoordigen?
Goesting om mee te gaan op inleefreis naar Brazilië, je te verdiepen in het project en nieuwe vriendschappen te smeden met de Braziliaanse jongeren?

Drie keer ja? Dan word jij misschien wel het nieuwe gezicht van onze campagne!

Ambassadeur zijn, wat betekent dat eigenlijk?

 • Je wordt het gezicht van onze YOUCA Action Day 2020-campagne. Samen met een aantal andere jongeren vertegenwoordig je YOUCA en het project #impACT overal waar je komt: op school, in je gemeente/stad, in de jeugdbeweging, ….
 • Je gaat mee op inleefreis in juli om er het Braziliaanse project van KIYO NGO en de Braziliaanse jongeren te leren kennen. Samen met hen verdiep je je in de uitdaging 'shrinking space', letterlijk vertaald als 'krimpende ruimte'. Een term die wordt gebruikt om de inperking van mensen hun (mensen)rechten te duiden en om hun stem daarover te laten horen. Er is almaar minder ruimte voor jongerenparticipatie en daarom ondersteunt het project jongeren om voor hun rechten op te komen en hun stem te laten horen in de maatschappij.#impACT
 • Je gebruikt jouw talenten om je ervaringen te delen met de leerlingen die deelnemen aan YOUCA Action Day 2020 in België. Je werkt mee aan onze projectfilm, schrijft voor de website, beheert de social media, ... en staat het publiek, de pers en je eigen omgeving te woord.

Hoe word ik ambassadeur?

 1. Wij willen graag weten wie je bent en waarom jij een goede ambassadeur zou zijn. Vul daarom het kandidatuurformulier via deze link in.
 2. Opdracht: doe alsof je de YOUCA Action Day bekend gaat maken bij jou in de gemeente of bij een werkgever. Doe dit op een creatieve manier en maak er een filmpje/foto/*iets van om het ons te tonen. Vergeet jezelf niet eerst kort voor te stellen en je motivatie toe te lichten. (*kwaliteit van filmpje/foto/... is niet belangrijk, het gaat om wat je vertelt of doet. Gebruikt gerust een smartphone.)
 3. Bezorg dit aan Carol via carol@youca.be.
 4. Praat erover met je ouders, hun toestemming en ondersteuning is erg belangrijk. Hebben zij nog vragen of bedenkingen? Ze mogen altijd contact opnemen met Carol (0474/03 92 55).
 5. Doe dit ten laatste op zondag 23 februari 2020 voor 23:59 uur.
 6. Schrijf je ook al in voor het 't Weekend van YOUCA via deze link. Of je nu ambassadeur wordt of niet, we hebben je er heel graag bij!


In onze selectie houden we rekening met:

 • Jouw motivatie en goesting om je te engageren voor YOUCA.
 • Diversiteit: we stellen een diverse ambassadeursgroep van 5 jongeren samen. We houden onder meer rekening met: gender (m/v/x), interesses, woonplaats, school, studierichting, achtergrond, competenties, …

  Alle informatie over het ambassadeursschap kan je hier nog eens nalezen.

  Heb je na het lezen van de oproep nog vragen? Dan kan je terecht bij Carol via carol@youca.be of Carol YOUCA op Facebook. Wil je de ambassadeurs van 2019 vragen stellen? Dat kan! Op woensdagnamiddag 22 januari en 12 februari zitten zij klaar om vragen van jouw via de Instastory te ontvangen! Hou die dag dus onze Instagram in de gaten.