Gezocht: YOUCA-ambassadeurs m/v/x

Zin in een onvergetelijke ervaring?
Wil je YOUCA overal, maar dan ook echt overal, vertegenwoordigen?
Goesting om mee te gaan op inleefreis naar Guinee, je er te verdiepen in het project en nieuwe vriendschappen te smeden met de Guineese jongeren?

Drie keer ja? Dan word jij misschien wel het nieuwe gezicht van onze campagne!

Ambassadeur zijn, wat betekent dat eigenlijk?

 • Je wil het gezicht zijn van onze YOUCA Action Day 2019-campagne. Samen met een aantal andere jongeren vertegenwoordig je YOUCA overal waar je komt: op school, in je gemeente/stad, in de jeugdbeweging, ….
 • Je gaat mee op inleefreis in juli om er het Guineese project van Trias en de Guineese jongeren te leren kennen. Samen met hen verdiep je je in de uitdaging rond ondernemerschap.
 • Je gebruikt jouw talenten om je ervaringen te delen met de leerlingen die deelnemen aan YOUCA Action Day 2019 in België. Je werkt mee aan onze film, schrijft voor de website, maakt foto's voor Facebook, ... en staat het publiek, de pers en je eigen omgeving te woord.

Hoe word ik ambassadeur?

 1. Wij willen graag weten wie je bent en waarom jij een goede ambassadeur zou zijn. Vul daarom het kandidatuurformulier via deze link in.
 2. Je krijgt je nog een extra opdracht. Doe alsof je YOUCA Action Day bekend gaat maken bij jou in de gemeente. Doe dit op een creatieve manier en maak er een foto op filmpje* van om het ons te tonen. (*kwaliteit van de film is niet belangrijk, het gaat om wat je vertelt in het filmpje. Film gerust met een smartphone of webcam) Bezorg je filmpje aan Sanne. Dat kan via Sanne@youca.be
 3. Praat erover met je ouders, hun toestemming en ondersteuning is erg belangrijk. Hebben zij nog vragen of bedenkingen? Ze mogen altijd contact opnemen met Sanne.
 4. Doe dit ten laatste op zondag 10 februari 2019 voor 16:00 uur.
 5. Schrijf je ook al in voor het startweekend van YOUCA via deze link. Of je nu ambassadeur wordt of niet, we hebben je er heel graag bij!
 6. In onze selectie houden we rekening met:

 • Jouw motivatie en goesting om je te engageren voor YOUCA.
 • Diversiteit: we stellen een diverse ambassadeursgroep van 5 jongeren samen. We houden onder meer rekening met: gender (m/v/x), interesses, woonplaats, school, studierichting, achtergrond, competenties, …

  Alle informatie over het ambassadeursschap kan je hier nog eens nalezen.

  Heb je na het lezen van de oproep nog vragen?

  Dan kan je terecht bij Sanne via sanne@youca.be