Gezocht: ambassadeur (m/v/x)

Ambassadeur zijn is rijker worden, zowel in ervaringen als in vriendschappen

Femke Dreezen, ambassadrice Brazilië 2016

Zin om de reis van je leven te beleven? Om YOUCA te vertegenwoordigen op je school, in je gemeente/stad en in je ruimere netwerk? Dan word jij misschien wel het nieuwe gezicht van onze campagne.

Wat doet een ambassadeur?

Een ambassadeur gaat mee op uitwisseling en vertegenwoordigt YOUCA. Niet alleen op school maar ook in je gemeente/stad en ver daarbuiten. Je verdiept je in de uitdaging en in het project. Je wil gezicht zijn van onze campagne. Je gebruikt jouw talenten om je ervaringen te delen met de leerlingen die deelnemen aan de YOUCA Action Day 2017 in België. Je werkt mee aan onze themafilm, schrijft voor de website, maakt foto's voor Facebook en staat het publiek, de pers en je eigen omgeving te woord met heel veel enthousiasme.

El Salvador: estamos llegando!

Dit jaar werken we samen met Trias ngo in El Salvador, een klein land in Centraal-Amerika. Hoe realiseer je als jongere je dromen in een land waar drugsbendes jouw straat terroriseren? Waar het respect voor vrouwen nauwelijks bestaat? Waar de moordcijfers oplopen tot wel 22 per dag? Maar liefst 25 % van de Salvadoraanse jongeren gaat niet naar school en heeft evenmin een job. De dromen van deze jongeren krijgen geen kans op slagen. Die uitzichtloze situatie doet hen vluchten naar de Verenigde Staten.

Als één van de weinige internationale organisaties probeert Trias in El Salvador het tij te keren. Trias verenigt jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst.

Met de steun van Youca zal Trias meer jongeren opleiden tot leiders en ondernemers, die ervoor zorgen dat er een alternatief is voor migratie en bendes.

We gaan op uitwisseling om het project te leren kennen en de jongeren te ontmoeten. Op uitwisseling krijg je een onderdompeling in de cultuur, breng je de dagen door samen met de Salvadoraanse jongeren en probeer je zoveel mogelijk te weten te komen over het project. Je ontdekt de dromen, passies en plannen van je Salvadoraanse leeftijdsgenoten en smeedt banden voor het leven.

Alle details om je kandidaat te stellen, lees je in de oproep. Wees er snel bij want op 18 februari om 23u59 uur sluiten we de oproep af.

Twijfel niet langer, waag je kans! Het wordt de ervaring van je leven, toekomstige ambassadeur.

Rupert Cardyn, ere-ambassadeur Brazilië 2016