Een (ex-)ambassadeur op de cover

Al onze YOUCA-ambassadeurs, vroegere en huidige, zijn ongelooflijk en verdienen waardering. We waren dan ook trots wanneer we een van hen op de cover van een magazine zagen!

Onze (ex-)ambassadeur Sarah verscheen op de cover van 3130, het infomagazine voor inwoners van Begijnendijk. Ze is namelijk hun nieuwe aanwinst binnen de Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit (GRIS). Ze gaf een uitgebreid interview over hoe haar ervaring als YOUCA-ambassadeur haar daartoe geïnspireerd heeft.

Het was vanuit YOUCA dat ze suggereerden om eens te kijken of GRIS ook in onze gemeente bestond, zei Sarah. Natuurlijk wil ze ook andere jongeren bij GRIS betrekken: “Vraag naar de mening van jongeren en houd daar rekening mee. Er wordt veel te weinig gepolst naar hun mening. Jongeren voelen dat aan alsof hun mening niet serieus wordt genomen.”

Wat zijn Sarah haar plannen voor zichzelf en YOUCA in de toekomst? “Ik wil YOUCA mee naar een hoger niveau tillen en jongeren inspireren. Later zou ik graag werken voor de VN of Unicef. Dat lijkt me wel leuk.”

Wij zien dat zeker al gebeuren! Goed bezig Sarah!