Dit was de YOUCA Action Day

13.000 leerlingen, 7.500 bedrijven, 204 scholen. De YOUCA Action Day bracht een gigantische ploeg samen die 21 oktober meehielp aan de strijd voor gelijke kansen en non-discriminatie.

AAN DE SLAG
Jongeren werkten in de zoo, bij ministers, als voetbalscout, cardioloog, kraan- en brandweerman. Onze sociale media werden overspoeld met foto's door blije werkgevers.

ENTHOUSIASTE LEERKRACHTEN
Op scholen werd even niet les gegeven, een aantal enthousiaste leerkrachten trok er dan maar op uit om hun leerlingen te bezoeken op de werkvloer.

#impACT DAY
Ook bij YOUCA kwamen meer dan 50 jongeren over de vloer. Wij hadden ons voor de gelegenheid verschanst bij Broei in het middeleeuwse Duivelsteen in Gent. Met een extra trui over het hoofd gingen jongeren naar workshops over gelijke kansen. Later op de dag voerden ze onder de Gentse Stadshal actie tegen discriminatie. 2 Graffitimuren werden gevuld met slogans en #impACT.

MEER DAN EEN DAG
Het verzamelde geld gaat naar projecten in Brazilië en de Filipijnen. Zij krijgen een boost in hun projecten om te strijden voor gelijke kansen voor jongeren.

We zijn iedere jongere, werkgever, school en leerkracht bijzonder dankbaar voor hun inzet. Dankzij jullie is de YOUCA Action Day kunnen doorgaan, ook tijdens onzekere coronatijden. Ongelooflijk bedankt!

YOUCA is natuurlijk meer dan de YOUCA Action Day. Onze jongeren organiseren het hele jaar door acties en activiteiten, dit jaar rond ‘gelijke kansen en non-discriminatie’. Wees welkom!

VOLGEND JAAR
Last but not least, is er volgend jaar natuurlijk ook weer een YOUCA Action Day. Deze keer op 20 oktober 2022. Stay tuned want binnenkort maken we bekend rond welk project we dan zullen werken. Tot gauw!