Project-oproep: funding voor Brusselse of Vlaamse organisaties

YOUCA ondersteunt met de opbrengst van de YOUCA Action Day projecten die kansen creëren voor jongeren. In 2022 gaat het grootste deel naar het jongerenproject van Rikolto in Burkina Faso, Oeganda en Ecuador. Hiernaast verdelen we nog 10.000 euro onder organisaties/projecten in Vlaanderen en Brussel. We ondersteunen projecten die in Vlaanderen/Brussel op dezelfde uitdagingen focussen, namelijk om jongeren te verenigen en samen met hen op zoek te gaan naar hoe we onze groeiende wereldbevolking duurzaam kunnen voeden.

Dit zijn de voorwaarden waaraan het project moet voldoen:

  • 1. Het project focust op de uitdagingen rond duurzame voeding/klimaat
  • 2. Stimuleren en ondersteunen van groepsgevoel en ontmoeting bij jongeren
  • 3. Stimuleren van duurzaam handelen en denken bij jongeren

Wil je een nieuw project op poten zetten of een bestaande werking verder zetten? Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie van YOUCA en kan je een project indienen voor een bedrag van € 1.000 tot € 5.000 om te besteden in 2023. Lees het volledige kandidaatsdossier hier

Dien je project in via het eenvoudige online kandidaatsformulier voor maandag 22 augustus 2022. Een jongerencommissie leest alle ingediende projecten en bekijkt of ze voldoen aan de voorwaarden. Deze jongeren maken een preselectie van de ingediende projecten en laten jullie weten of jouw project doorgaat naar de volgende ronde.