(virtuele) kick-off: aftrap van het nieuwe YOUCA-jaar!

23 mrt 2021

De virtuele kick-off is de aftrap van het nieuwe YOUCA-jaar!

Op dinsdag 23 maart verzamelen een hele hoop geëngageerde leerlingen en jongeren zich virtueel om het YOUCA-jaar af te trappen! Die dag draait helemaal rond gelijke kansen en non-discriminatie, het thema van 2021!

De kick-off draait helemaal rond gelijke kansen. Want iedere jongere heeft kracht, dromen, plannen en talenten. En iedere jongere moet de kans krijgen om die te ontplooien. Miljoenen jongeren hier, in de Filipijnen en Brazilië krijgen te maken met discriminatie op basis van gender, geaardheid, afkomst, geloof, huidskleur... 
Samen met KIYO willen we jongeren ondersteunen om hun rechten terug op te eisen. Jongeren mogen, of liever moeten, meer #impACT hebben in de maatschappij.


3 Doelstellingen: 

  1. We dagen leerlingen uit om aan de slag te gaan rond het jaarthema van YOUCA, kritisch na te denken over mondiale samenwerking en het project van KIYO, onze partner, onder te loep te nemen.

  2. Je leerlingen leven zich in in de leefwereld van hun leeftijdsgenoten in Brazilië en de Filipijnen. Op een ervaringsgerichte manier worden ze geconfronteerd met de uitdagingen waar hun leeftijdsgenoten voor staan.

  3. Je leerlingen komen alles te weten over het ambassadeurschap en hoe ze zich kandidaat kunnen stellen om Ambassadeur te worden

Praktisch

  • dinsdag 23 maart 2021 - 09:00 - 12:30 (vanaf 8.45 digitaal onthaal)
  • Het evenement vindt wegens Miss Rona virtueel via ZOOM plaats. De leerling ontvangt alle praktische informatie via mail. 
  • Inschrijven doe je via dit formulier, en dit ten laatste op vrijdag 19 maart 2021.