15 sep 2023

Wil jij de YOUCA Action Day doen leven bij jou op school? Dan is de VIP-dag er speciaal voor jou.

Op de VIP-dag brengen we leerlingen van alle YOUCA-scholen samen voor een dag vol fun en workshops rond het jaarthema #nietjouwstereotype en de YOUCA Action Day.

VIPs zijn gemotiveerde jongeren die naast hun deelname aan de YOUCA Action Day wat meer willen doen. Met toffe acties motiveren ze hun medeleerlingen. Op die manier willen we leerkrachten hun werk wat verlichten en de YOUCA Action Day écht doen leven bij de leerlingen. Want hé, lang leve voor & door jongeren! 

We stomen alle VIPs klaar om je school helemaal YOUCAproof te maken. Ze komen alles te weten over de YOUCA Action Day onze projectpartner Plan en het project #nietjouwstereotype in Senegeal. Ze krijgen massa's tips & tricks en leren VIPs uit heel Vlaanderen en Brussel kennen.

Wat meer? Naast het grote project in Senegal, zullen wij nog 4 andere projecten rond #nietjouwstereotype steunen met de opbrengst van de YOUCA Action Day. Jouw VIPs zijn de ultieme vertegenwoordigers van jouw school en kunnen stemmen op hun favoriete project. Op het einde van de VIP-dag weten we welke projecten nog gesteund worden.

Benieuwd naar hoe zo'n dag er uit ziet? Kijk hier de foto's van 2021!

Praktisch

De VIP-dag gaat door op vrijdag 15 september in Broei, een sprookjesachtige locatie in het Gentse. 

  • LOCATIE: Broei (Nieuwland 69, Gent)
  • BEREIKBAARHEID: 15 minuten wandelen vanuit het station Gent-dampoort of 20 minuten trammen vanuit het station Gent-Sint-Pieters. Aan het station van Gent-Dampoort zullen er YOUCAmigos staan om de VIPs de vergezellen naar Broei.
  • DATUM: Vrijdag 15 september
  • UUR: 9u00 aan Gent-Dampoort (of 9:30 in Broei) - 16u00 aan Gent-Dampoort
  • PRIJS: Gratis
  • DEELNEMERS: voor een ideale ervaring raden we aan om 3 leerlingen te sturen. Zo kunnen ze samen actief participeren aan de VIP-dag! (uitzonderingen voor grote scholen, stuur een mail naar anke@youca.be)
  • INSCHRIJVEN: tot en met dinsdag 12 september via je YOUCA leerkracht op jouw school.
  • PACKING LIST: Een drinkbus, lunchpakket en een portie positieve energie! Lunch kan niet gekocht worden, je kan wel een drankje kopen aan de bar. Kraantjeswater is uiteraard gratis.
  • Eenmaal ingeschreven volgt alle informatie en praktische details nog eens in jouw mailbox op woensdag 13 september! 

Als YOUCA leerkracht, kan je jouw leerlingen hier inschrijven.

*Leerlingen die van ver komen (denk aan bv. Maaseik) kunnen, indien gewenst, samen met de crew op donderdagavond in Gent overnachten. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Emile (emile@youca.be).