12 sep 2019

Kom naar de VIP-dag en maak je school warm voor de YOUCA Action Day!

We stomen je klaar om je school helemaal YOUCA-proof te maken. Je komt alles te weten over de YOUCA Action Day, over de projecten in Guinee en hier bij ons. Je krijgt massa's tips & tricks en leert VIPs uit heel Vlaanderen en Brussel kennen.


VIPs zijn gemotiveerde jongeren die naast hun deelname aan de YOUCA Action Day wat meer willen doen. Met toffe acties motiveren ze hun medeleerlingen. Op die manier willen we jouw werk wat verlichten en de YOUCA Action Day écht doen leven bij de leerlingen.

Natuurlijk hebben deze leerlingen een omkadering nodig. Daarom organiseren wij op 12 september 2019 een VIP-dag in Leuven.

Programma

We wachten je leerlingen goed zichtbaar op aan het Martelaerenplein, voor het station van Leuven en nemen hen mee naar het Provinciehuis.

Daar delen de 5 ambassadeurs, die in juli naar het project in Guinee trokken, hun onvergetelijke ervaringen. Na hun presentatie dompelen we je leerlingen zelf helemaal onder in Guinee.

's Middags zijn het verkiezingen. Want jouw leerlingen kiezen mee welke Belgische projecten, naast het campagneproject in Guinee, we dit jaar steunen met de opbrengst van de YOUCA Action Day.

Na de middag gaan we aan de slag. YOUCA-vrijwilligers trainen jouw leerlingen om acties te bedenken om hun medeleerlingen te motiveren. We sluiten af met een tof actiemoment en begeleiden de leerlingen terug tot aan de trein.Praktisch

  • LOCATIE: Provinciehuis Leuven - Afspraak voor het station van Leuven
  • DATUM: Donderdag 12 september
  • UUR: 09:00 - 16:00
  • PRIJS: Gratis (vervoer wordt achteraf terugbetaald aan leerling)
  • LUNCH: YOUCA voorziet lunch!
  • DEELNEMERS: Maximaal 2 leerlingen per school (uitzonderingen voor grote scholen, stuur mailtje naar Carol)
  • INSCHRIJVEN: Tot en met 8 september via dit formulier