11 feb 2020

De Kick-off is de aftrap van het nieuwe YOUCA-jaar!

Op dinsdag 11 februari verzamelen een hele hoop geëngageerde leerlingen en jongeren zich in Leuven om het YOUCA-jaar af te trappen! Die dag draait helemaal rond #impACT, het thema van 2020!

Dat draait helemaal rond jongeren die opkomen voor hun rechten en hun stem laten horen in de maatschappij. Want iedere jongere verdient het om mee zeggenschap te hebben over beslissingen die hem of haar aangaan.

3 Doelstellingen

  1. We dagen leerlingen uit om aan de slag te gaan rond het jaarthema van YOUCA, kritisch na te denken over ontwikkelingssamenwerking en het project van KIYO, onze partner, onder te loep te nemen.

  2. Je leerlingen leven zich in in de leefwereld van hun leeftijdsgenoten in Brazilië en de Filipijnen. Op een ervaringsgerichte manier worden ze geconfronteerd met de uitdagingen waar hun leeftijdsgenoten voor staan.

  3. je leerlingen komen te weten hoe ze zich kandidaat stellen om Ambassadeur te worden. Dit jaar trekken de vijf YOUCA-ambassadeurs op inleefreis naar Brazilië!

Praktisch

  • dinsdag 11 februari 2020 - 9u - 16u
  • Per school verwelkomen we graag 2 leerlingen. Dit mogen de VIPs zijn, maar dat hoeft niet. Zijn er meer jongeren geïnteresseerd? Laat ons iets weten, en dan bekijken we wat haalbaar is op basis van de andere inschrijvingen.
  • Het evenement vindt plaats in het Stadhuis van MIJNLeuven. We wachten je leerlingen op om 9u aan het station van Leuven. We eindigen om 16u.
  • Leerlingen pakken zelf hun lunchpakket mee.
  • ​​Deelname aan deze dag is gratis. Ook tickets van trein/tram/bus betalen we terug. Let op: voor de trein betalen we enkel Go Pass (One)-tickets en goedkoper terug.
  • Inschrijven doe je via dit formulier, en dat ten laatste op vrijdag 7 februari 2020.