Challenge: jongleren kan je leren!

26 mrt 2020 — 11 mei 2020

Jongleren kan je leren!

~STAY CONNECTED, NOT INFECTED~

We zijn in week 1 van de gedeeltelijke lockdown in België. Dat betekent: enkel naar de (voedings)winkel gaan wanneer het nodig is en enkel contact met mensen met wie je onder een dak woont. Pfff…scary. En: pffff…boring. Maar: geen nood! YOUCA-entertainment to the rescue!

Eerst even dit:

Wist je dat wij dit jaar focussen op #shrinkingspace

Dit fenomeen, letterlijk vertaald als ‘krimpende ruimte’, zien we wereldwijd toenemen. Mensen hebben steeds minder ruimte om op te komen voor hun mening, om mensenrechten op te eisen, om zich publiekelijk over wantoestanden uit te spreken…en ga zo maar voort. Daar gaan we iets aan doen! Samen met jou. Dit jaar is hét grote campagneproject, dat we van KIYO steunen, een project in Brazilië, de Filipijnen én in België. In Brazilië bijvoorbeeld, zullen we samenwerken met een plaatselijke organisatie, SER. Zij hebben onder andere een circuswerking. Ze leren meer over hun rechten én brengen het onder de aandacht bij het grote publiek met circustechnieken die ze aangeleerd krijgen.

En laat we dát vuur nu ook hier verspreiden. Digitaal weliswaar.

Praktisch

1) Leer jongleren, begin met drie balletjes. Hier is alvast een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=LgqP-xilWG4 of check de filmpjes van Circus Zonder Handen.

2) Neem een filmpje op wanneer je jongleert

3) Gooi op het einde je balletjes weg en zeg een naam van iemand die volgens jou nu moet leren jongleren. Post het filmpje in dit evenement: https://bit.ly/2QSkFHI!