TACA: TAlent for Change and Action

Corona was een grote spelbreker in het mentaal welzijn van heel wat jongeren, ook bij YOUCA. Omdat wij willen dat onze jongeren zichzelf (leren) soigneren, gaan we dit traject aan met Broeinest.

YOUCA (YOUth for Change and Action) is een organisatie voor en door jongeren, die zich inzetten voor een duurzame, rechtvaardige samenleving. Jongeren (15-25 jaar) zijn de drijvende kracht op alle organisatieniveaus: zij schitteren in hun engagement voor maatschappelijke uitdagingen en andere jongeren. In het TACA-traject willen we aandacht voor hen en hun persoonlijke groei door talenten te (h)erkennen en met zelfcompassie te leren kijken.

Samen met Sofie van Broeinest komen we verschillende keren samen om tijd te besteden aan onszelf, binnen de kracht van de groep.

“Wat geeft jou energie? Wat geeft jou stress? Hoe ga jij om met feedback geven en ontvangen? Wat zie je graag bij jezelf, wat zie je liever anders? Hoe kom jij tot ontspanning?” … Op al deze vragen willen we samen  rust & richting bieden. In de komende maanden komen we verschillende keren samen om onszelf te voeden. Sowieso figuurlijk, hopelijk ook letterlijk. Samen geven we TACA vorm. Benieuwd wat er allemaal ons pad gaat kruisen." 

Praktisch:

- 12 mei: TACA I: kennismaking, stress & examens in het vooruitzicht. (fysiek @broeinest Gent)

- 26 mei: TACA II: kennismaking & zelfzorg & … (virtueel)

- 14 juli: TACA III: groepsdynamiek & feedback geven en ontvangen. (fysiek)

- 28 augustus (tijdens het YOUCAmp): TACA IIII: samen te bepalen.

Steeds C-proof. Indien mogelijk fysiek, anders virtueel.